Az MSZP-s aláírásgyűjtők pedig elzavarták a kullancsként rájuk tapadó DK-sokat! Ha ezt tudom, nem a Duna-kanyarba hozom ki a gyerekeket. A csepeli piacon ugyanis szombaton az élesedő kampány jegyében minden párt élőben volt jelent, az LMP-t kivéve.

És megint kiderült, miért a Kapitány az egyetlen igazán tökös fickó a sok szocialista múmia között. Ő nemcsak kiment körbenézni, hanem fogott két tojást, odalépett a fideszesek aláírásgyűjtő pultjához, és megmutatta nekik, milyen is az az európai értelemben vett szociáldemokrata-néppárti troll. Az Alternatíva remek helyszíni riportja alapján most már biztos vagyok benne, hogy a mostani választási kampány központi motívuma a tojás lesz.

A tojás az új polgár és összefogás egyben. A tojás a polgári kör és az alárásgyűjtés, a tojás a magyar politika aktuális állapotának tökéletes megtestesítője, a tojás a Bajnai Gordon és Szanyi Kapitány féle Új Szelek szimbóluma. De mivel vág vissza a Fidesz? A lúdtojás adná magát, mert nagyobb, de azt a Bajnai elkoptatta. A rezsicsekk lehetne a Fidesz tojása, de kitart-e még egy évig a hatása? Ha van tipped, mi lesz az anti-tojás, írd meg válaszban!