Szaniszló Ferenc elemez - minek gyűlölni a felszabadító oroszokat?

Felszabadító oroszok. Felszabadító oroszok. Felszabadító oroszok. Csak ülök itthon kataton állapotban, tekergetem vissza ezt a Youtube videót, és nézem, csak nézem sokadszor is, újra, meg újra, meg újra. Nem fogod elhinni, amit látsz.

Advertisement

Szaniszló Ferenc a nemzeti ünnep alkalmából ismét megkísérelte elemezni a világpolitika történéseit, nevezetesen a krími népszavazás ügyét. Akárcsak két hete. Én csak remélni merem, hogy ami itt a szemünk előtt történik az egy hosszú és kitartó munkával fölépített performansz-sorozat, modern művészet, amit valamelyik vállalkozó kedvű társulat csempészett be valahogy pár évtizedre a magyar közéletbe.

Advertisement

Szaniszló ugyanis a "zsidó" szót "farkasra" kicserélve hosszú mondatokon keresztül zsidózik, élettér elméletet vizionál és ha jól értem a zavaros eszmefuttatását, az oroszokat felszabadítóknak nevezi. Nem csak Ukrajna kontextusában, hanem a Magyarországra '45-ben bevonuló oroszokat is. (Bár felhívták a figyelmemet, hogy ezt a mostani baloldalon ironizálva teszi. De hát tényleg Kárpátalja potenciális felszabadítóinak tartja őket! Akkor miért ironizál? Ha egy Szaniszló-beszéd lenne a következő irodalom érettségin a szövegértés tárgya, egy csapásra megoldódna a felsőoktatás eltömegesedése!)

Ha épp nem tudnál videót nézni, itt vannak a lényegesebb részek kiemelve:

Miért támogatja Brüsszel az ukrán fasisztákat, miért pénzeli az USA a kijevi nácikat?

Szóval aki ma Ukrajna területi egységéért áll ki, az a magyarság érdekeivel, nemzetünkkel megy szembe. Valójában az ukrán nácikat, a kijevi fasisztákat, a román, a szlovák, a szerb magyarüldözőket pártolja és álnokul ellenzi a székely autonómiát.

Most akkor az amerikai imperializmust kell támogatni, kedves proletárok? Most akkor a nyugati nagytőkéseket kell szeretni, kedves szocialisták és gyalázni Moszkvát, kedves baloldaliak? És gyűlölni a felszabadító oroszokat, kedves ránkszabadítottak?

A Földön folyik a fajok élet-halál harca a túlélésért. Élelemért, ivóvízért, hajtóanyagért, hőforrásokért, élettérért.

A farkasok szemet vetnek a nyulakra és a nyulak földjére. A nyulak igyekeznek védekezni. Ám ha a nyulak tiltakozni merészelnek, és leleplezik a nyulak hátsó szándékait, a farkasok teliüvöltik a világot az antifarkasizmus vérvádjával. [...] Bebizonyítják, hogy a nyulak irtják, gyilkolják a farkasokat. [...] Összeül a farkasok világtanácsa is, persze a nyulak földjén, és megállapítják: bár nem minden nyúl szélsőséges (gyilkol farkast), de mindegy, ki kell őket pusztítani, majd el kell őket üldözni a földjükről.

Advertisement

Kiemelések tőlem. Nincs több kérdésem.

Update:

Adk olvasónk most írt nekem egy emailt, amiben felhívta a figyelmemet, hogy Szaniszló ironizált, amikor a felszabadító oroszokról beszélt. Teljesen igaza van, mea culpa, félreértettem. Mégpedig azért, mert nem akartam elhinni, hogy komolyan képes a kommunisták '45-ös világlátásán viccelődni. Hiszen ő igazából bevallottan azt vallja, hogy az amerikaiak imperialisták, az oroszok meg Kárpátalja potenciális felszabadítói. Szaniszló Ferenchez

Share This Story

Get our newsletter