Megjelent Szab√≥ Gergely magyar internetevang√©lista elsŇĎ verse. Az Origo ma este √©lesedŇĎ √ļj diz√°jnj√°r√≥l √≠rt himnuszt a Webiszt√°non, amiben k√©tszer is haszn√°lja az √©lm√©nyvil√°g sz√≥t.

Nagyon tetszik az √ļj Origo Szab√≥nak, az egekbe is emeli amiatt, hogy v√©gre szak√≠t az Index gyenge m√°sol√°s√°val. Ann√°l meglepŇĎbb, hogy az alkot√≥k k√∂z√∂tt meg sem emlti Uj P√©ter volt Index-fŇĎszerkesztŇĎt, hiszen az alap√∂tletet, a koncepci√≥t, a fŇĎ vonalakat jelentŇĎs r√©szben ŇĎ tal√°lta ki. Miut√°n otthagyta az Indexet, Uj hosszabb ideig nem dolgozott, majd √©ppen az Origo √°tszab√°s√°val t√©rt vissza az online sajt√≥ar√©n√°ba. K√ľlsŇĎs szak√©rtŇĎk√©nt fel√ľgyelte a projektet id√©n tavasz elej√©ig.

Szab√≥ szerint "hirtelenj√©ben felteszik a t√©rk√©pre az Orig√≥t", sŇĎt olyanokat is √≠r, hogy "Nem, ez az √ļj Origo, ami meg tudja mondani, hogy mik a fontos h√≠rek. Mer erŇĎteljesen kommunik√°lni az olvas√≥ival. Mer a saj√°t feje ut√°n menni." Ennek nagyon √∂r√ľl√∂k, mert savany√ļj√≥sk√°skod√°ssal semmire sem megy ez az orsz√°g. √Čs az persze abszol√ļte igaz, hogy az √ļj Origo-diz√°jn m√°r elsŇĎ blikkre, √©s screenshoton n√©zve is √∂sszehasonl√≠thatatlanul jobb a r√©gi rettenetesn√©l.