Ez tényleg elképesztő: linkben kaptam a klipet, megnéztem, és a legvégégig egyételműen azt hittem, hogy ez egy Fidesz-kampányfilm. De nem. Ez a Nemzeti Választási Iroda pártsemleges felhívása arra, hogy regisztráljunk minél többen a választásokra.

Kemény vagyok és harcedzett, de most még mindig tátott szájjal meredek a monitorra, pedig percek teltek el azóta, hogy végignéztem a valasztas.hu videóját. Igazából azt nem értem, hogy ha a Fidesz így áll hozzá, akkor mi szükség a választásokra, vagyis pontosabban mi szükség a választások menetét szabályozó törvényekre? Itt egy film, amit egy hangsúlyozottan pártsemleges állami szerv készíttetett azért, hogy a választási regisztrációra buzdítsa az állampolgárokat. És erre csináltak egy Fidesz-kampányfilmet.

Advertisement

Ha hozzávesszük a közterületi plakátolás szabályait, miszerint villanyoszlopokon és országutak mentén pártok nem, csak a Fidesz-kormány és a Fidesz-önkormányzatok helyezhetnek ki plakátot, bezárul a kör. A teljes államszervezet a Fideszért kampányol. Ez viszont egyet jelent: félnek, baromira félnek. De azt tényleg egyáltalán nem értem, hogy miről. A Választási Iroda klipje mindenestre a leggusztustalanabb dolog, amit eddig ebben a kampányban láttam.

Share This Story

Get our newsletter