​Szabad lesz a vásár Pakson

Bármilyen, a paksi bővítés beruházásait érintő szerződés, adat kiadását megtagadhatják – áll egy frissen benyújtott törvényjavaslatban. Így már világos az egész atomprojekt értelme. Irtózatos összegek folyhatnak el bármiféle ellenőrzés nélkül.

Advertisement

Bármilyen paksi adat kiadása megtagadható, ha az adat birtokosa szerint ez sértené Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit. Vagyis bármikor, amikor az adatok birtokosai úgy gondolják. (Bíróság vagy erre feljogosított hatóság továbbra is kérhet adatokat.) Ez a legfontosabb elem a paksi bővítés miatt benyújtott törvényjavaslatban. A paksi beruházásra a közbeszerzési törvény sem fog vonakozni, így a kör lényegében bezárul.

A gigantikus pénzeket megmozgató, az ország következő évtizedeit alapvetően befolyásoló beruházásról a közvélemény akkor tudhat meg bármit, ha valaki sikeresen perel, vagy ha a hatóságok is úgy akarják. Ha nem, nem. Akkor nem tudhatjuk meg, hogy Páholyszomszéd Pista a piaci ár 0,6, 2,3 vagy 47,9-szereséért vállalta-e el a bekötő út aszfaltozását.

Advertisement

A döntést megalapozó adatok 15 évre titkosak, lehet szépen továbbsétálni!

(via Index)

Share This Story

Get our newsletter