Svédország feladta a leckét Kumin Ferencnek ezzel a riporttal

Félórás riportfilmet forgatott a magyarországi politikai helyzetről a svéd állami tévé. Magozott cseresznye, Heller Ágnes és Dopeman nevei fantasztikus svéd kiejtéssel.

Sajnos elég limitált a svédtudásom, úgyhogy még bekapcsolt felirattal sem tudom pontosan megmondani, hogy miről beszél Kristofer Lundström riporter, de az interjúalanyai mondanivalóját értettem.

Advertisement

Ha esetleg valakinek még az angol sem menne, az is mindenképpen nézze meg ezt a kisfilmet, mert baromi jól néz ki, főleg azok a részek, amikor lassított felvételben mutatják az utcán sétáló budapestieket.

Az egésznek egyébként olyan a hangulata, mint a Channel 4 videójának, csak míg ők arra mentek inkább rá, hogy fú de félelmetesek a magyar nácik, addig a Kobra legalább vette a fáradtságot, hogy beszéljenek a TASZ egyik emberével, vagy éppen magával Alföldivel. Azt nem hiszem, hogy ez a videó fogja megtörni azt a folyamatosan nyugati offenzívát, amit a Jobbik és a gárda miatt kap Magyarország, viszont legalább ez elég jól néz ki ahhoz, hogy árnyaltabbnak tűnjön.

Az SVT Kobra című műsorának 28 perces riportjába belekerült:

Magozott cseresznye-koncert, karlendítésekkel.

Advertisement

Egy résztvevő saját elmondása szerint azért szereti ezt a zenét, mert irányt mutat a fiataloknak, nem csak azt mondja, hogy drogok meg alkohol.

Beszél Dopeman a Bazmegről.

Advertisement

Szerinte az volt azzal a baj, hogy beletette a Himnuszt a számba, azért kezdték el támadni.

Heller Ágnes hosszan kritizálja a kormányt, szerinte Orbán Viktor rendszere a maffiára hasonlít, mindenhova a saját embereit tette.

Advertisement

Heller többek között arról is beszél, hogy minden rendszer sajátja az utcaátnevezés, ő sosem költözött, mégis négy különböző utcában lakott papíron.

Belekerült a Markó Iván-előadás megzavarása.

Advertisement

Igen, amikor Gulyás Márton berohant a megafonnal.

Árgyelán János, a székesfehérvári Jobbik elnöke beszél arról, mi a fontos neki.

Advertisement

A néptánc és népzene, természetetesen. A Kobra elment egy Jobbikos eseményre Székesfehérvárra.

Felbukkan Alföldi Róbert és az István, a király premierje.

Advertisement

Nem is mindenféle kontextus nélkül, vannak részletek a nyolcvanas évekbeli változatból. Alföldi azon röhög, hogy mindenki próbálja Koppány Vona Gáborral, Orbán Viktorral vagy Vidnyánszkyval magyarázni. Alföldi elmond egy vicces sztorit, hogy egy Jobbikos képviselő megjelentetett egy cikket arról, hogy az István, a király antimagyar és antiklerikális, majd fél órával később kért két jegyet a szüleinek.

A tippet köszönjük gorozmennek. A riportot sajnos nem tudom beilleszteni, de itt meg tudjátok nézni még január 17-ig.

Advertisement

Share This Story