Svábbogarak lepték el a Rózsadombot?

Illustration for article titled Svábbogarak lepték el a Rózsadombot?

Csodás pletyka sokkolja a budai dombok lakóit. Állítólag egy építkezéshez hoztak nagy mennyiségű, csótánnyal szennyezett földet, hogy a rovarok ellepjék a Fillér utca környékét. Mi igaz a Nagy Rózsadombi Svábbogárpánikból?

Advertisement

Néhány hete rengeteg, eddig sohasem látott bogár jelent meg nálunk, a Fillér utca egyik mellékutcájában. Szoros szimbiózisban létezünk mindenféle állatokkal, a legtöbbjük élő, de a macska révén gyakran vannak friss dögök is a lakótársaink között. Föl sem figyeltem volna ezért a barna, hosszú csápos lakókra, ha a gyerekek el nem kezdik csótányozni őket.

Aztán a múlt hét végén a Mirike közelben lakó maszek angoltanárnője mesélte neki, hogy mi tartja izgalomban a szomszédságot: állítólag társasház építkezéséhez ideszállított földből mászott elő egy inváziós hadseregnyi svábbogár. Próbáltam információt szerezni a környékbeli boltokban. Azt megerősítették, hogy mostanában feltűnően több lett a bogár, de az alapsztorit nem hallották. A klasszikus információgyűjtést nehezíti, hogy errefelé alig vannak üzletek, az ember-ember közti utcai kommunikáció pedig a köcsögterepjáróval történő gyalogosriogatásra korlátozódik.

Advertisement

Így most a Cink olvasóihoz fordulok, hogy hallottattok-e a sztoriról, vagy ti magatok tapasztaltátok-e mostanában eddig nem látott bogarak hirtelen megjelenését a tágan értelmezett Rózsadomb környékén.

Én abban sem vagyok biztos, hogy ezek csótányok. Ha azok, nagyon fiatalok, és sokkal bátrabbak, mint amiket a pesti bérházakban megismertem, mert nappal is mászkálnak. Amint fogtam egyet, lefotózom, hátha azzal is közelebb jutunk a megoldáshoz.

Share This Story

Get our newsletter