This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Túszejtés a München-Budapest járaton (frissítve)

Kitoloncolt koszovói támadta meg az egyik utaskísérőt a Lufthansa gépén, amely a történtek után visszatérésre kényszerült. Az eset elég rendesen benne van a világsajtóban.

A menekült röviddel a felszállás után megfenyegetett, majd megtámadott egy utaskísérőt, aki sérüléseket szenvedett, adta hírül az MTI. A leszállás után a gépet kiürítették, az erőszakoskodó férfit a fedélzeten őrizetbe vették. A támadó egy 28 éves koszovói állampolgár, akinek menedékjog iránti kérelmét a német hatóságok elutasították. A határozat alapján rendőri kíséret nélkül szállították volna Budapestre.

Advertisement

Az Index ehhez képest a járat utasainak ismerőseire hivatkozva úgy tudja, a koszovói támadó több embert megsebesített, az egyik stewardesst rövid időre túszul ejtette, és csak egy hős magyar tudta megakadályozni, hogy a nagy csatározásban lezuhanjon az egész hóbelevanc. Az újság azt írja, mindenki sokkos állapotban van, alig lehet őket kihallgatni.

Túszejtésről van szó egyébként a Spiegel Online-on is.

Share This Story

Get our newsletter