A tudós a Cambridge-i Egyetemen maradt, mégis élőben adott elő Ausztráliában. A 3D-s, nagy felbontású kivetítésnek hála a nézőtér mindegyik pontjáról úgy tűnt, mintha a színpadon lenne.

Hawking hozta a vicces formáját, az előadást úgy kezdte, hogy nagyon örülne, ha élőben is megjelenhetett volna, de a lehetőség, hogy ő legyen az első ilyen hologram az operaházban, egyszerűen túl jó volt ahhoz, hogy kihagyja. Az életéről, a munkásságáról és a diagnózisáról beszélt, fogadok, hogy minden téren sokkal érdekesebb volt, mint a nemrég bemutatott film.

Szóba került a technológiai fejlődés is:

Az internet úgy kapcsol össze minket, ahogy a neuronok építenek fel egy óriási agyat. Ilyen IQ-val ugyan mire nem leszünk képesek?

Advertisement

Az előadás végén a One Direction nevű fiúbandát érintő kérdésre is válaszolt. Az egyik tag ugyanis nemrég elhagyta az együttest. Végre valami fontos kérdés, kezdte a válaszát, és azt javasolta, hogy minden összetört szívű kislány ássa bele magát az elméleti fizikába, mert egy nap megszülethet a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére – és simán lehet egy olyan dimenzió, ahol a lány és a hiányolt tag boldog házasságban élnek.

via BI, Kép: Prudence Upton, Sydney Opera House, Stephen Hawking mellett a lánya, Lucy és Paul Davies fizikus látható a felvételen.