Félmeztelen srácok szerelgetik a Fat Man plutóniumbombát a dögmelegben, felszáll vele a bombázó, ledobja Japánra, felrobban. 11 perc banális nyersanyag, fantasztikus feliratokkal.

A vide√≥ p√°r napja ker√ľlt fel a Youtube-ra, kimer√≠tŇĎen r√©szletes dokument√°ci√≥val ell√°tva, hogy melyik jelenetben pontosan mi t√∂rt√©nik.

Tinianon, az √Čszaki-Mariana-szigetek amerikai l√©gib√°ziss√° alak√≠tott egyik sziget√©n indul a felv√©tel, ahol a tr√≥pusi hŇĎs√©gben gaty√°ra vetkŇĎz√∂tt amerikai katon√°k szigetelik le a d√∂g nagy bomb√°t. Azt√°n ponyv√°val lefedve ‚Äď hogy senki meg ne l√°ssa, mert titkos volt m√©g az alakja is ‚Äď be√°llnak vele a kifut√≥p√°ly√°ra, les√ľllyesztik egy szerelŇĎakn√°ba, onnan felszedi a Bockscar nevŇĪ B-29-es (√©pp, hogy bef√©r, nem v√©letlen√ľl h√≠vt√°k Fat Mannek, azaz K√∂v√©r Embernek).

V√°g√°s, a Bockscar √°trep√ľl Kj√ļs√ļra, Kokura felett felhŇĎs az √©g, kanyar d√©lnyugat fel√©, Nagaszaki, ledobj√°k a bomb√°t, akkor√°t robban, mint egy h√°z, azt√°n lel√©pnek.

Ez m√°r nincs rajta a vide√≥n. Ahogy lel√©pnek. √Čn is csak most tudtam meg, hogy Okinav√°ra sz√°lltak le, √©s perceken m√ļlt, hogy kiadja.