This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Spiclit raktak Simon Gábor mellé, majd a Magyar Nemzetnek szivárogtattak

Dübörög a kampányújságírás, a rendőrség egész fantasztikus módon összefogott a Simicska-napilappal, hogy a Simon-ügyet rátolják Mesterházy Attilára.

Advertisement

Igen régóta olvasók bűnügyi híreket is, de nem nagyon emlékszem olyanra, hogy egy még igencsak folyamatban lévő nyomozásról kiszivárogtatnák, hogy a célszemély mellé zárkaügynököt telepítettek, sőt azt is megmondanák, mit árult el az illető a rendőrspiclinek. Most mindez megtörtént, és mit gondolsz, mi az ügynök természetesen ellenőrizhetetlen állítása? Igen, nyertél, az, hogy

A mellé helyezett zárkaügynök jelentése szerint Simon arról is beszélt a zárkában: Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc tudtak a százmilliókról.

Advertisement

Nem ez az egyetlen próbálkozás a cikkben. A másik egy középügyesen végrehajtott csúsztatás. A cikk bevezetője ugyanis így kezdődik:

Egy XVIII. kerületi ingatlanügyletből származik a Simon Gáborhoz köthető külföldi és magyar bankszámlákon fellelt pénzösszegek egy része – egyebek mellett ez derült ki az MSZP volt elnökhelyettesének ügyében lefoglalt iratokból. A dokumentumok között van Mesterházy Attila kézjegyével ellátott szerződés is.

Advertisement

"Hoppá. szóval már papír van arról, hogy Mesterházy kezelte a lopott pénzeket" - gondolja logikusan az olvasó.

Aztán folytatódik a cikk, amiből kiderül, mi volt az ingatlanügylet: a XVIII. kerületi, szocialista vezetésű önkormányzat állítólag eladott olcsón egy telket az Auchannak, amin pakuratavak voltak, majd 950 milliós, sokszorosan túlárazott megállapodást kötöttek az Auchan leánycégével a kármentesítésről, hogy a pénz egy része baráti cégeknél landoljon. Tényleg durva sztori és ügyes a Nemzettől, hogy meg tudta írni. De itt jön a politikailag motivált sunyulás, a cikk szerzője belül ugyanis így fogalmaz, miután leírta a csalás sémáját:

A nyomozók által lefoglalt iratok között találhatók olyan későbbi megállapodások is, amelyeket Mesterházy Attila pártelnök, vagy Simon Gábor elnökhelyettes írt alá.

Advertisement

Ez ugye már egyáltalán nem feltétlenül azt jelenti, hogy a pártelnök az Auchan-telekeladáskor elbugázott pénz ügyében írt volna alá bármilyen papírt. A mondat magyarul annyit jelent, hogy a rendőrök lefoglaltak olyan szerződést is, amit Mesterházy írt alá. És ami lehetett akár teljesen legális, más témájú papír is. Vagy bűnös dokumentum. Ki tudja, ebből a cikkból nem derül ki, a mondatba később jogilag akkor sem lehet belekötni, ha kiderül, hogy a pártelnöknek nem volt köze az ügyhöz. De mire ez kiderül, már túl leszünk a választásokon és a szolgaújságíró rég teljesítette a feladatát.

Share This Story

Get our newsletter