Agresszíven inzultálta a Nyugatinál lévő Spar biztonsági őre egy volt kolléganőmet azért, mert beleolvasott egy újságba. Elképesztő sztori. A cég és az alkalmazottja köcsögségén túl el sem tudom képzelni, hogy mi okuk lehet minden emberi tevékenység közül pont az olvasás üldözésére.

Íme Ági sztorija az fb-jéről. Remélem, hogy soha az életben nem fog abban a boltban vásárolni.

Sokkot kaptam. Állok egy polc előtt a Sparban (úgy hogy másokat véletlenül se zavarjak), lapozgatom a Goodfoodot, tanakodom, h a kinézett 3 receptközül melyiknek az alapanyagait vegyem meg.

Odalép hozzám a biztonsági ő, de csak áll és néz. Ránézek, kicsit furán érzem magam. Nem értem, hogy most mi történik, de lapozgatom tovább az újságot, mikor megszólal: "Itt nem lehet olvasni."

Kikerekedett szemekkel állok, azt hiszem viccel. Körbenézek, két vásárló arrébb húzódik, én ott állok és nem hiszem el amit mond.

Kérdezem: "Ne haragudjon de miért nem?."

"Mert ki van írva elöl.... ha nem hiszi el nézze meg."

Még mindig azt hiszem hogy viccel. Várom, hogy felnevet és legyint, hogy jaj hagyja már csak ugratom. De közelebb lép és habár nem mondja, hogy rakjam el az újságot, de erre következtetek a tekintetéből.

Magyarázatképpen (mintha kéne magyarázkodnom :S) mondom, hogy nem olvasok, hanem recept alapján alapanyagot keresek.

Erre őfelsége a biztonsági szolgálat feje."Azt otthon kellett volna, itt nem lehet olvasni."

Itt már csak keresem a békés önmagam, teljesen lefaszultan ott állok, próbálok valami épkézláb mondatot kihúzni magamból, ami nem üvöltés vagy anyázás, hisz úgyis mindjárt legyint, ne csináljak már hülyét magamból.

"Elmondaná ha megkérem, hogy miért nem lehet, zavarok esetleg valakit ezzel a tevékenységemmel?"

Közelebb lép és most már inkább fenyegetően utoljára megismétli: "Itt nem lehet olvasni."

Itthon térek magamhoz és habár remélem, hogy a mondat elhangzását követően öntudatlanul előhúztam egy puskát és lelőttem a fickót a Django egyik kedvenc jelenetéből idézett mondat kíséretében: "Tetszik, ahogy megdöglesz fiam!"...mégis arra a következtetésre jutok, hogy mivel nem úszom vérben és agydarabokban, ez sajnos nem így történt.

Advertisement

Felhívnám a Spar figyelmét, hogy az olvasásellenes agressziójuk mások előtt sem titok, egy francia fickó már filmet is forgatott egy amerikai muki könyvéből egy olyan világról, amit az ismert vásárlóterrorizáló kiskereskedelmi lánc ural, és ahol a biztonsági őrök nem megvédik a vásárlókat, hanem elpusztítják azt, amit olvasnának.

update: Mivel a kommentek között is rengeteg szó esett róla, ide is kiírom: Ági a saját újságját olvasta, abban nézte a recepteket. Nekem ez teljesen nyilvánvaló volt az általa leírtakból, ezért nem is emeltem ki külön, de a jelek szerint az közel sem volt ennyire világos mindenkinek. Egyébként a sztori megítélése szempontjából ez tökéletesen mindegy, ugyanakkora paraszt lenne az őr és a Spar akkor is, ha az ő polcukról levett újság olvasgatása közben inzultálnák a vásárlójukat.

Share This Story

Get our newsletter