Illustration for article titled Sóska-spenót, fiú-lány: melyik volt a tíz legjobb hely a rendszerváltás óta?

Csinált a Narancs egy tízes listát a demokrácia legjobb lealjasodóhelyeiből, náluk ez a top 10: A38, Fekete Yuk, Gödör, Kultiplex, Odeon, Ráckert, Sirály, Tilos az Á, Trafó, Zöld Pardon. Kössünk bele! Méghogy nincs rajta a West Balkán és a Zanzibár???

Advertisement

Tök jó értelmetlen szórakozás toplistákon vitatkozni, ki nem maradnánk az ilyesmiből. Kapásból itt van két hely, amik gondolkodás nélkül beugrottak. A válaszok közé írjátok be a saját top10-es tippeteket vagy tippjeiteket, lehetőleg némi magyarázattal!

Zanzibár

Ez volt a város legszórakoztatóbb segglyuka a Nagykörúttól egy köpésre, a Harminckettesek terénél. Pont úgy nézett ki, mint amikor bontanak egy nagy, lepukkant bérházat és előbukkan az ótvaros, kibelezett fürdőszoba. Hajnalban itt találkozott az Ellenzéki Keresztal két legfontosabb tárgyalódelegációja, a Részeg Művészek és az Egész Éjjel Baszástól Kifacsart Kurvák és Stricik küldöttsége, hogy Róma, vagyis inkább Kisinyov utolsó napjaira emlékeztető táncos tobzódással köszöntse a felkelő napot. Én se előtte, se azóta nem táncoltam fehér körömcipős, velem egymagas kurvával, pedig nem is voltam művész.

Advertisement

West Balkán 2001-2004

A WB-nek több mutációja volt, mint a madárinfluenzának, közöttük szuper helyek, például a Corvin mozi mögötti romház, de a legelső helyén, a Kopaszi gát végében volt a csúcson. Kint a zöldben, mégsem elviselhetetlenül messze, ahol olyan idilli volt a hangulat, hogy még a kukán doboló goás majmok is csak 10 perc után kergettek az őrületbe. A West Balkán annyira jó hely volt, hogy egyáltalán nem emlékszem, hogy nézett ki! De egy morzsányira sem!

Advertisement

Partizán

A Népsziget csúcshelye, a Kecskés Ember kecskékkel teli kertjén kicsit túl, ahol egy hajó van a szárazra vontatva. A hajóban ahol régen a horgászbálokon részeg emberek halásztak ki élő pontyokat vízzel teli szemetes kukákból, diszkózni lehet, kint meg minden mást csinálni. Én a legjobban a tulajjal szeretek dumálni arról, amikor árvízkor egy lőfegyverrel és egy nagy kutyával ül a tetőn és várja a csónakos fosztogatókat. A Partizán egyfajta szellemi műhelyként is funkcionál, sok más mellett ez a magyar bloggermozgalom Betleheme, Uj Péter itt osztotta ki az első Bloggerigazolványokat.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter