This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Sose találnátok ki, ki forszírozza most az ingyenes internetet

Illustration for article titled ​Sose találnátok ki, ki forszírozza most az ingyenes internetet

Ha már úgyis lesz reklámadó, akkor olyan nemes célra is lehetne fordítani, mint az ingyenes internet. Nekem ezenfelül ingyen sörre is szükségem lenne még. Az MTI híre:

Advertisement

A Jobbik ingyenes, alapszintű internetszolgáltatás bevezetésére javasolja fordítani a tervezett reklámadóból befolyó bevételeket. Novák Előd, a párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján demagógnak és szakmailag indokolhatatlannak nevezte azt a kormányzati elképzelést, hogy a bevételt iskolafejlesztésre fordítsák, mondván, ez az összeg csepp a tengerben.

Ugyanakkor a várt 5-10 milliárd forintból megvalósítható lenne, hogy Magyarországon minden igénylőnek 1 gigabájtos mobilinternet-csomagot biztosítsanak térítésmentesen, tette hozzá.

Novák Előd megjegyezte, Magyarország elmarad ez ügyben az Európai Uniótól, ugyanakkor a szolgáltatásdíjak rendkívül magasak a nyugat-európai tarifákhoz képest. A Jobbik a széles körű internethozzáférést a kiegyensúlyozott tömegtájékoztatás miatt is fontosnak tartja , jelezte a képviselő, hozzáfűzve: az ingyenes, alanyi jogon járó szolgáltatástól a távmunka, a távoktatás fellendülését, valamint az elektronikus közigazgatás általánosabbá válását is várják.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte az üzleti elit tiltakozását a reklámadó bevezetésével összefüggésben, szerinte az érintettek a "kisemberek sanyargatása" ellen nem emelték fel a szavukat. Visszautasította, hogy több médium is csődbe menne, indoklása szerint ugyanis a reklámadó belekalkulálható a hirdetési díjakba.

Share This Story

Get our newsletter