Ha mĂĄr Ășgyis lesz reklĂĄmadĂł, akkor olyan nemes cĂ©lra is lehetne fordĂ­tani, mint az ingyenes internet. Nekem ezenfelĂŒl ingyen sörre is szĂŒksĂ©gem lenne mĂ©g. Az MTI hĂ­re:

A Jobbik ingyenes, alapszintƱ internetszolgĂĄltatĂĄs bevezetĂ©sĂ©re javasolja fordĂ­tani a tervezett reklĂĄmadĂłbĂłl befolyĂł bevĂ©teleket. NovĂĄk ElƑd, a pĂĄrt alelnöke keddi sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn demagĂłgnak Ă©s szakmailag indokolhatatlannak nevezte azt a kormĂĄnyzati elkĂ©pzelĂ©st, hogy a bevĂ©telt iskolafejlesztĂ©sre fordĂ­tsĂĄk, mondvĂĄn, ez az összeg csepp a tengerben.

Ugyanakkor a vĂĄrt 5-10 milliĂĄrd forintbĂłl megvalĂłsĂ­thatĂł lenne, hogy MagyarorszĂĄgon minden igĂ©nylƑnek 1 gigabĂĄjtos mobilinternet-csomagot biztosĂ­tsanak tĂ©rĂ­tĂ©smentesen, tette hozzĂĄ.

NovĂĄk ElƑd megjegyezte, MagyarorszĂĄg elmarad ez ĂŒgyben az EurĂłpai UniĂłtĂłl, ugyanakkor a szolgĂĄltatĂĄsdĂ­jak rendkĂ­vĂŒl magasak a nyugat-eurĂłpai tarifĂĄkhoz kĂ©pest. A Jobbik a szĂ©les körƱ internethozzĂĄfĂ©rĂ©st a kiegyensĂșlyozott tömegtĂĄjĂ©koztatĂĄs miatt is fontosnak tartja , jelezte a kĂ©pviselƑ, hozzĂĄfƱzve: az ingyenes, alanyi jogon jĂĄrĂł szolgĂĄltatĂĄstĂłl a tĂĄvmunka, a tĂĄvoktatĂĄs fellendĂŒlĂ©sĂ©t, valamint az elektronikus közigazgatĂĄs ĂĄltalĂĄnosabbĂĄ vĂĄlĂĄsĂĄt is vĂĄrjĂĄk.

NovĂĄk ElƑd elfogadhatatlannak nevezte az ĂŒzleti elit tiltakozĂĄsĂĄt a reklĂĄmadĂł bevezetĂ©sĂ©vel összefĂŒggĂ©sben, szerinte az Ă©rintettek a "kisemberek sanyargatĂĄsa" ellen nem emeltĂ©k fel a szavukat. VisszautasĂ­totta, hogy több mĂ©dium is csƑdbe menne, indoklĂĄsa szerint ugyanis a reklĂĄmadĂł belekalkulĂĄlhatĂł a hirdetĂ©si dĂ­jakba.