This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Sorsoltak a Vodafone-nál, senki sem nyert, a GVH bírságolt

Négy autót lehetett nyerni a Vodafone játékát. Egyik sem kelt el. A Gazdasági Versenyhivatal büntetett, mint Dredd bíró.

A GVH pénteki közleménye szerint a Vodafone a "Tölts és nyerj!" promócióhoz kapcsolódó "Autós" játékokról küldött SMS értesítéseiben megtévesztő tájékoztatásokat adott a nyerési esélyekről.

Advertisement

Tavaly szeptember 3. és 30. között négy autót (két VW Polo, egy Mini Cooper és egy 1-es BMW) és kisebb pénzeket lehetett nyerinei a feltöltős előfizetőknek. A GVH azt mondja, hogy a Vodafone olyan SMS-eket küldözgetett az ügyfeleknek, hogy csak azok nyerhetik meg az autókat, akik legalább egy adott héten háromezer forintot töltenek a kártyájukra.

A GVH szerint viszont ez nem pont így volt, pontosabban részt vehettek azok is a sorsolásban, akik nem töltöttek pénzt a kártyájukra, de csak azok nyerhettek, akik igen. Szóval tényleg az történhetett, hogy mindenkinek a neve bekerült az üveggömbbe, kihúztak négy embert, de egyikőjüket sem jelentették be, mert nem tettek pénzt a kártyájukra.

Advertisement

Igen, pont úgy képzelek el egy Vodafone-os sorsolást, mint a nyolcvanas évek lottóját.

A GVH szerint a Vodafone a kiküldött tájékoztató sms-ekben erre nem hívta fel a figyelmet, illetve nem mindegyik sms-ben jelezte, hogy a bővebb tájékoztató a Vodafone honlapján érhető el.

Advertisement

Forrás: Origo, MTI

Share This Story

Get our newsletter