Illustration for article titled Sör mi több!

Békésen olvasgatok egy MTI-hírt, amiben nincs semmi különös, csak örülnek a nagy gyártók, hogy az emberek isznak – prémiumnak nevezett söröket is –, és akkor egyszer csak bumm!

Tavaly mintegy 2 százalékkal növekedett a magyar söripar által értékesített sör mennyisége, és erre lehet számítani az idén is, közölte a Magyar Sörgyártók Szövetsége hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az MSSZ tagvállalatai, a Borsodi Sörgyár Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt. négy magyarországi gyárában összesen 6,2 millió hektoliter sört állítottak elő 2014-ben.

A sörgyárak közel 1700 embert foglalkoztatnak és beszállítóikon keresztül munkát adnak további 25 ezernek a becslések szerint. Az MSSZ tagvállalatai 2014-ben 66,2 milliárd forinttal járultak hozzá a közteherviseléshez.

A prémium kategóriájú sörökből tavaly 23 százalékkal több fogyott, mint az előző évben, és ez a tendencia folytatódik az idén is a szövetség szerint. Annak érdekében, hogy ezt a folyamatot ösztönözzék, “Sör mi több” néven rendezvénysorozatot indítottak a sörkultúra széles körű megismertetésére és a sör mint ital sokoldalúságának bemutatására.

A kedvező folyamatok hátterében áll többek között, hogy a magyar sörgyártók különös figyelmet fordítanak az állandó, megbízhatóan magas minőségre és a jelöléseknek való megfelelésre, írta a szövetség, utalva arra, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság legutóbbi vizsgálatában negyven különböző típusú és ízű sör minőségét vizsgálta, és mindegyiket rendben találta.

Advertisement

Kinek áll ez a rendezvénysorozat-cím az érdekében? Akarom mondani, cui prodest? Viszont aztán utánanéztem, és látom ám, hogy ez egy néhány hetes dolog már, és ezután úgy össze lesz kötve a minőségi sör a modern gasztronómiával, mint a pinty.

Ezt örömmel hallom, és úgy érzem, ideje elmennem néhány pohárra az Élesztőbe.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter