This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Sokk

Sokkolókat vásárolt a magyar Országgyűlés, ami sokkolta a Blikk újságíróját, én viszont már e poszt első mondatának felénél elhatároztam, hogy nem fogok szójátékosan szórakozni többet a szóból fakadó sokkolóan sok lehetőség ellenére. Kövér László nagyon vigyáz a rendre!

Advertisement

Na szóval, így írja az újság – gondolom, tréfálkozási szándékkal –, hogy:

Hamarosan indul az állomány kiképzése, és rendszerbe állítják az eredetileg a felfegyverzett bűnözők és garázdák ellen kifejlesztett fegyvereket. Azután pedig nem lesz pardon a Kossuth téren: a Taser X26-os a legerőszakosabb, a legizgágább képviselő ellenállását is megtöri: ha valaki kap egy kis adagot belőle, az tehetetlenül összecsuklik.

Advertisement

Illetve:

Ez mind leírva is sokkoló, de a Taser nagy előnye a lőfegyverekkel szemben, hogy csak kivételesen ritka esetekben okoz halált. Ezért Amerikában nagyon dicsérik, mivel ki lehet vele váltani a tűzfegyverek használatát.

Advertisement

A Kövér László házelnök felügyelte Országgyűlés Hivatala a nemzetközi trendekkel magyarázta a Blikknek a beszerzést. “A Taser típusú elektromos sokkolók beszerzésével azt a nemzetközi téren egyre erősödő trendet követjük, amely a rendészeti felhasználású kényszerítő eszközök között előtérbe helyezi a nem halálos fegyvereket”, írták az újságnak.

Ahogy nézem, hiába van úgy, hogy – nemcsak a vonatkozó cikk egyik képaláírása szerint, hanem köztudomásúlag is – Kövér László kemény eszközökkel vigyáz a biztonságra, valójában sajnos nem az ellenzéki képviselők megrendszabályozása végett szerzik be ezeket a cuccokat. Pedig elég szórakoztató lenne megfigyelni, amint egyikük-másikuk tehetetlenül összecsuklik.

Advertisement

De azért szerencsére életben marad!

Share This Story

Get our newsletter