A visszhangok alapján úgy is hihetné az ember, de a tegnapi tüntetésből nem úgy tűnt. És mire gondolhatott a sokat emlegetett multikultis mondattal?

Advertisement

Pár százan vonultak csak a Migrán Szolidaritás tegnap kora esti tüntetésén az Erzsébet térről a Kossuth térre, fél perc alatt végig lehet pörgetni az egész menetet.

Orbán egyébként a tegnapi, multikulturalizmussal kapcsolatos kijelentését (“Magyarország sosem volt multikulturális társadalom, és nem is lesz”) is meg tudta fejelni, amikor az európai parlamentben azt mondta: “Azt szeretnénk, ha Európa az európaiaké maradna, és meg akarjuk őrizni Magyarországot is magyar országnak.”

Advertisement

Aki viszont azt szerette volna, hogy ezért a magyar miniszterelnököt nyilvánosan elfenekeljék Strasbourgban, annak csalódnia kellett, hiszen a szokásos EP-színjátékon kívül nem történt semmi.

Advertisement

Orbán pedig sok dühöngést megspórolt volna azzal, ha csak annyit mond tegnap a “soha nem volt itt multikulti” helyett, hogy “Nálunk évtizedekig nem voltak se négerek, se arabok, se muszlimok, csak pár száz kubai és közel-keleti orvostanhallgató”, és akkor mindenki ért mindent! És akkor most min vitatkoznánk?

(A videót köszönjük Kekinek.)

Share This Story

Get our newsletter