Illustration for article titled Sok családban lesz ebből még nagy kiabálás!

Nyilvánosságra hozták a párkapcsolatban élők szexuális társkeresője, az Ashley Madison oldal feltört adatbázisát.

Advertisement

A magukat Impact Teamnek nevező hackerek még júliusban törték föl az oldalt, miután az Ashley Madison tulajdonosa, az Avid Life Media nem tett eleget a követeléseiknek, és nem szüntette meg az oldalt.

A hackerek most csaknem tíz gigabájtnyi adatot tettek elérhetővé a net sötét webnek nevezett, nehezen hozzáférhető részén, ahonnét már többen is letöltötték a listát, mely emailcímeket, profilokat és hitelkártya-tranzakciókat is tartalmaz.

Advertisement

Az már kiderült, hogy az adatbázisban ezrével szerepelnek amerikai kormánytisztviselők és a hadsereg alkalmazottai, és egész biztos sokaknak származik majd kellemetlensége abból, ha kiderül, hogy regisztrált a nyíltan félrelépésekre szakosodó oldalon. Ez még akkor is így van, ha sokan csak kíváncsiságból regisztráltak, és valamilyen okból nem találtak társat az oldalon.

Az Impact Team hackerei mindenesetre nem nagyon aggódnak emiatt, szerintük hűtlen rohadékok regisztrálnak csak az Ashley Madisonra (90-95 százalékuk férfi), és megérdemlik, ha lebuknak. Egyébként azzal bárki védekezhet majd, hogy visszaéltek az emailcímével, mert az oldalon nem kellett visszaigazolni a címet.

Advertisement

(via Gizmodo, via Wired)

Share This Story

Get our newsletter