Nyilv√°noss√°gra hozt√°k a p√°rkapcsolatban √©lŇĎk szexu√°lis t√°rskeresŇĎje, az Ashley Madison oldal felt√∂rt adatb√°zis√°t.

A magukat Impact Teamnek nevezŇĎ hackerek m√©g j√ļliusban t√∂rt√©k f√∂l az oldalt, miut√°n az Ashley Madison tulajdonosa, az Avid Life Media nem tett eleget a k√∂vetel√©seiknek, √©s nem sz√ľntette meg az oldalt.

A hackerek most csaknem t√≠z gigab√°jtnyi adatot tettek el√©rhetŇĎv√© a net s√∂t√©t webnek nevezett, nehezen hozz√°f√©rhetŇĎ r√©sz√©n, ahonn√©t m√°r t√∂bben is let√∂lt√∂tt√©k a list√°t, mely emailc√≠meket, profilokat √©s hitelk√°rtya-tranzakci√≥kat is tartalmaz.

Az m√°r kider√ľlt, hogy az adatb√°zisban ezr√©vel szerepelnek amerikai korm√°nytisztviselŇĎk √©s a hadsereg alkalmazottai, √©s eg√©sz biztos sokaknak sz√°rmazik majd kellemetlens√©ge abb√≥l, ha kider√ľl, hogy regisztr√°lt a ny√≠ltan f√©lrel√©p√©sekre szakosod√≥ oldalon. Ez m√©g akkor is √≠gy van, ha sokan csak k√≠v√°ncsis√°gb√≥l regisztr√°ltak, √©s valamilyen okb√≥l nem tal√°ltak t√°rsat az oldalon.

Az Impact Team hackerei mindenesetre nem nagyon agg√≥dnak emiatt, szerint√ľk hŇĪtlen rohad√©kok regisztr√°lnak csak az Ashley Madisonra (90-95 sz√°zal√©kuk f√©rfi), √©s meg√©rdemlik, ha lebuknak. Egy√©bk√©nt azzal b√°rki v√©dekezhet majd, hogy vissza√©ltek az emailc√≠m√©vel, mert az oldalon nem kellett visszaigazolni a c√≠met.

Advertisement

(via Gizmodo, via Wired)