This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Sohasem helyezkedhetsz el elég kényelmesen

Illustration for article titled Sohasem helyezkedhetsz el elég kényelmesen

Egy lábtartó, vagy stratégiailag jól elhelyezett párna lehet az a pici plussz, amitől díványmennyországban érezheted magad. Valljuk be, kevés dolog esik jobban annál, mint amikor kinyújtózva, felpolcolt lábakkal kattintgatsz a távirányítóval.

Advertisement
Illustration for article titled Sohasem helyezkedhetsz el elég kényelmesen

A kezdetek

Hiába tiéd a legjobb TV a világon, ha használata közben nem érzed magad kényelemben, élvezhetetlenné válik a műsor. Kényelmetlen ülőalkalmatosságokkal a legjobb TV műsor, videojáték vagy film megtekintése is igazi próbatétellé válik, ezért van szükség a legmegfelelőbb darab kiválasztására. Először is mérd fel, mekkora hely áll rendelkezésedre. Mindig jól jön, ha a vendégeknek is jut hely hogy kinyújtózkodhassanak, ezért – amennyiben ezt a rendelkezésedre álló hely és költségvetésed lehetővé teszi – célszerű a kétszemélyes helyett a háromszemélyes kanapét választanod. Ha elemes kanapérendszer mellett döntesz, az egységekből megalkothatod álmaid kanapéját, akár fekvőfotellel kiegészítve. (Valljuk be, kevés dolog esik jobban annál, mint amikor kinyújtózva, felpolcolt lábakkal kattintgatsz a távirányítóval.) Kisebb kanapé és több fotel kombinálására is van lehetőség, ez a megoldás nagyobb variálhatóságot biztosít, illetve azok számára is jó választás, akik a kartámasztós megoldásokat kedvelik. Amikor áruházunkban kipróbálod az ülőalkalmatosságokat, ne sajnáld rá az időt, kényelmesen helyezkedj el. Hosszú időt fogtok még közösen eltölteni.

Advertisement
Illustration for article titled Sohasem helyezkedhetsz el elég kényelmesen

Ideális távolság

A TV és a kanapé távolságát sokszor a szoba kialakítása szabja meg. Ha azonban élhetsz a luxussal, hogy megválaszd az ideális távolságot, a felhasználói élmény garantáltan megnő. Egy hagyományos „dobozos” TV esetében a képernyőtől való ideális távolság annyiszor 10 cm, ahány inch-es a TV készüléked képátlója (1 inch kb. 2,5 cm). HD Plazma, LCD vagy LED TV készülékek esetében ugyanez az érték inch-enként kb 7 cm. Ez azonban egyénenként is változhat, ezért kísérletezz. Ha pixeleket látsz, vagy forgatnod kell a fejed, hogy követni tudd az eseményeket, akkor túl közel vagy. Ha nem elég éles, kontrasztos a kép – akkor pedig túl távol.

Advertisement
Illustration for article titled Sohasem helyezkedhetsz el elég kényelmesen

De hová tedd a pattogatott kukoricát?

Valahová el kell tudnod helyezni az optimális TV nézés élményéhez elengedhetetlenül szükséges innivalót, chips-et és egyéb rágcsálnivalókat. A kanapé vagy fotelek elé elhelyezett kávézóasztal régi, jól bevált megoldás, de nem az egyetlen. A kisasztal is jó választás, különösen fotelekkel kombinálva, ráadásul kevesebb helyet is foglal. A kanapé mögötti polc is megfelelő a célra, így több tárolásra való helyed marad. A legfontosabb rágcsálnivalók számára pedig használhatsz akár laptop állványt is.

Advertisement
Illustration for article titled Sohasem helyezkedhetsz el elég kényelmesen

Nyújtózz ki, ülj és tárolj

Sohasem helyezkedhetsz el elég kényelmesen. Egy lábtartó, vagy stratégiailag jól elhelyezett párna lehet az a pici plussz, amitől díványmennyországban érezheted magad. Szükség szerint használhatsz két párnát és lábtartót is, utóbbiak között olyat is találsz, amelyek tárolóhellyel felszereltek.

Advertisement

Ezt leszámítva minden mondat az Ikea oldaláról van. Fotók: Joe Scarnici/Getty Images

Share This Story

Get our newsletter