Egy l√°btart√≥, vagy strat√©giailag j√≥l elhelyezett p√°rna lehet az a pici plussz, amitŇĎl d√≠v√°nymennyorsz√°gban √©rezheted magad. Valljuk be, kev√©s dolog esik jobban ann√°l, mint amikor kiny√ļjt√≥zva, felpolcolt l√°bakkal kattintgatsz a t√°vir√°ny√≠t√≥val.

A kezdetek

Hi√°ba ti√©d a legjobb TV a vil√°gon, ha haszn√°lata k√∂zben nem √©rzed magad k√©nyelemben, √©lvezhetetlenn√© v√°lik a mŇĪsor. K√©nyelmetlen √ľlŇĎalkalmatoss√°gokkal a legjobb TV mŇĪsor, videoj√°t√©k vagy film megtekint√©se is igazi pr√≥bat√©tell√© v√°lik, ez√©rt van sz√ľks√©g a legmegfelelŇĎbb darab kiv√°laszt√°s√°ra. ElŇĎsz√∂r is m√©rd fel, mekkora hely √°ll rendelkez√©sedre. Mindig j√≥l j√∂n, ha a vend√©geknek is jut hely hogy kiny√ļjt√≥zkodhassanak, ez√©rt ‚Äď amennyiben ezt a rendelkez√©sedre √°ll√≥ hely √©s k√∂lts√©gvet√©sed lehetŇĎv√© teszi ‚Äď c√©lszerŇĪ a k√©tszem√©lyes helyett a h√°romszem√©lyes kanap√©t v√°lasztanod. Ha elemes kanap√©rendszer mellett d√∂ntesz, az egys√©gekbŇĎl megalkothatod √°lmaid kanap√©j√°t, ak√°r fekvŇĎfotellel kieg√©sz√≠tve. (Valljuk be, kev√©s dolog esik jobban ann√°l, mint amikor kiny√ļjt√≥zva, felpolcolt l√°bakkal kattintgatsz a t√°vir√°ny√≠t√≥val.) Kisebb kanap√© √©s t√∂bb fotel kombin√°l√°s√°ra is van lehetŇĎs√©g, ez a megold√°s nagyobb vari√°lhat√≥s√°got biztos√≠t, illetve azok sz√°m√°ra is j√≥ v√°laszt√°s, akik a kart√°maszt√≥s megold√°sokat kedvelik. Amikor √°ruh√°zunkban kipr√≥b√°lod az √ľlŇĎalkalmatoss√°gokat, ne sajn√°ld r√° az idŇĎt, k√©nyelmesen helyezkedj el. Hossz√ļ idŇĎt fogtok m√©g k√∂z√∂sen elt√∂lteni.

Advertisement

Ide√°lis t√°vols√°g

A TV √©s a kanap√© t√°vols√°g√°t sokszor a szoba kialak√≠t√°sa szabja meg. Ha azonban √©lhetsz a luxussal, hogy megv√°laszd az ide√°lis t√°vols√°got, a felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny garant√°ltan megnŇĎ. Egy hagyom√°nyos ‚Äědobozos‚ÄĚ TV eset√©ben a k√©pernyŇĎtŇĎl val√≥ ide√°lis t√°vols√°g annyiszor 10 cm, ah√°ny inch-es a TV k√©sz√ľl√©ked k√©p√°tl√≥ja (1 inch kb. 2,5 cm). HD Plazma, LCD vagy LED TV k√©sz√ľl√©kek eset√©ben ugyanez az √©rt√©k inch-enk√©nt kb 7 cm. Ez azonban egy√©nenk√©nt is v√°ltozhat, ez√©rt k√≠s√©rletezz. Ha pixeleket l√°tsz, vagy forgatnod kell a fejed, hogy k√∂vetni tudd az esem√©nyeket, akkor t√ļl k√∂zel vagy. Ha nem el√©g √©les, kontrasztos a k√©p ‚Äď akkor pedig t√ļl t√°vol.

Advertisement

De hov√° tedd a pattogatott kukoric√°t?

Valahov√° el kell tudnod helyezni az optim√°lis TV n√©z√©s √©lm√©ny√©hez elengedhetetlen√ľl sz√ľks√©ges innival√≥t, chips-et √©s egy√©b r√°gcs√°lnival√≥kat. A kanap√© vagy fotelek el√© elhelyezett k√°v√©z√≥asztal r√©gi, j√≥l bev√°lt megold√°s, de nem az egyetlen. A kisasztal is j√≥ v√°laszt√°s, k√ľl√∂n√∂sen fotelekkel kombin√°lva, r√°ad√°sul kevesebb helyet is foglal. A kanap√© m√∂g√∂tti polc is megfelelŇĎ a c√©lra, √≠gy t√∂bb t√°rol√°sra val√≥ helyed marad. A legfontosabb r√°gcs√°lnival√≥k sz√°m√°ra pedig haszn√°lhatsz ak√°r laptop √°llv√°nyt is.

Advertisement

Ny√ļjt√≥zz ki, √ľlj √©s t√°rolj

Sohasem helyezkedhetsz el el√©g k√©nyelmesen. Egy l√°btart√≥, vagy strat√©giailag j√≥l elhelyezett p√°rna lehet az a pici plussz, amitŇĎl d√≠v√°nymennyorsz√°gban √©rezheted magad. Sz√ľks√©g szerint haszn√°lhatsz k√©t p√°rn√°t √©s l√°btart√≥t is, ut√≥bbiak k√∂z√∂tt olyat is tal√°lsz, amelyek t√°rol√≥hellyel felszereltek.

Ezt leszámítva minden mondat az Ikea oldaláról van. Fotók: Joe Scarnici/Getty Images