Japán tudósok törték a fejüket, hogy megoldják a világ legnagyobb kulináris problémáját. Hogyan lehet hamburgert enni úgy, hogy nem esik ki az egész a másik végén? Négy hónap fejtörés után végre megvan a megoldás.

Advertisement

Mert aki már evett tisztességes hamburgert, az tudja, hogy szörnyen nehézkes és bosszantó jelenség jár vele együtt, egy rendes harapás után az egész a tányérodon, vagy rosszabb esetben az öledben végzi, mint szerves hulladékcsomó landol a lábadon a hús, a sajt, a hagyma, a paradicsom, a saláta, te meg ott ülsz az asztalnál és maradt a kezedben egy félbevágott, kecsöptől szottyadt zsemle.

Ez a szörnyű dolog nem fog soha többet megtörténni, ha követed ezeket a tippeket. Két mérnök és egy fogász négy hónapig agyalt a Honma Dekka!? című tévésorozat kedvéért az optimális megoldáson. Először fogták és modellezték a hamburger részeit, hogy meg tudják állapítani, egymáshoz képest hogyan mozognak harapáskor.

Advertisement
Illustration for article titled Soha többet nem fog a tányérodra placcsanni a hamburger

Aztán elkezdték tesztelni, hogy milyen fogással lehet megakadályozni azt, hogy az egész belseje hátul távozzon a zsemlék közül. A megoldás ez lett: a kisujjak és a hüvelykujjak a burger alsó részét fogjék, a maradék három-három pedig értelemszerűen a tetejét.

Advertisement

A lényeg az, hogy ne fogjuk túl szorosan a burgert, ne nyomjuk össze a zsemléket. Előtte melegítsük be a rágóizmainkat.

Advertisement

A végeredmény pedig ez lesz. Egy csepp sem a tányérban, mind a delikvens szájában! Akkor most igazán ráállíthatnánk egy szakértői csapatot arra, hogy hogyan kell képviselőfánkot enni katasztrófa nélkül.

[Kotaku]

Share This Story

Get our newsletter