Illustration for article titled Soha többé iromán/i a közmédiában!

Kelemen Hunor nem román. Mármint elvileg romániai, de jobbnak látták elhallgatni a híradóban. Ő ugyanis a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, köztudott nevén RMDSZ elnöke.

Advertisement

Persze az egész egy nappal azután, hogy Székesfehérvárban Népi táncok névvel konferálták fel a Román népi táncokat.

Advertisement

Nekem volt egy tanárom az egyetemen, aki egyszer azt mondta, a két alkalom véletlen, a három már paradigma, úgyhogy tényleg itt az ideje egy jó nemzeti paradigmaváltásnak a közmédiában.

Következőnek ajánlom, hogy távolítsuk el a szlovák szót, hiszen tudjuk, hogy kik azok és mit akarhatnak, például ha Pozsonyról van szó akkor nem írja le senki, hogy a szlovák főváros, legyen csak főváros, majd mindenki kiguglizza, hogy mit akartunk, sőt, ha már ott tartunk, a akkor a bolgárokat sem kellene képernyőre engedni, Bolgár György legyen például csak György, barátoknak Gyugyu, de itt ne álljunk meg, mert ott vannak például a moldávok, hát tudja egyáltalán bárki, hogy kik azok a moldávok? Nem tudják! Azt tudják, hogy a Szellemirtók 2-ben volt Vigo, a Kárpátok ostora, Moldávia bánata, mostantól legyen csak Kárpátok ostora és bánata a szinkronban, Moldávia helyére meg rakjuk be azt a temetői nyekergést dicsőséges fúvós intrót a M.A.G.Y.A.R. himnuszból, sőt ne álljunk most már meg, hiszen más nemzet nincs, csak a miénk, mi vagyunk az egyetlen, mi vagyunk a legjobb, ez a románcenzúra meg lassan olyan lesz, mint a szuperjég a Macskabölcsőben, csak egy tócsába kell beledobni és az egész világ segge befagy.

Advertisement

Screenshot és forrás: comment:com

Share This Story

Get our newsletter