Olimpiai r√©sztvevŇĎ gyerek, Kelet-Magyarorsz√°g legnagyobb kukoricalabrintusa, szerelemkil√°t√≥, iskolai husz√°rcsapat. Az eg√©sz kamp√°ny legsz√≥rakoztat√≥bb olvasm√°nya Szab√≥ S√°ndor nagyr√©dei polg√°rmesterjel√∂lt soha nem l√°tott, fantasztikus ig√©retcunamija. DŇĎlj h√°tra, olvass √©s √°lmodozz, az se baj, ha nem √©rdekel a politika!

Most √©rtettem meg igaz√°n a v√°laszt√°si kamp√°nyok pszichol√≥gi√°j√°t. Kit √©rdekel, hogy ki a jel√∂lt meg hogy milyen alak √©s hogy mit fog csin√°lni? A l√©nyeg, hogy √ļgy mondjon klasszakat, hogy att√≥l azon nyomban el tudjunk r√©vedni. A c√©l az a tudat√°llapot, amiben az ember √≥r√°kon √°t r√°g√≥dik a leendŇĎ lott√≥√∂t√∂s √∂sszeg√©nek csal√°don bel√ľli eloszt√°s√°r√≥l, meg azon, hogy akkor a haj√≥ megv√©tele elŇĎtt vagy ut√°n utazzak az Antarktiszra.

Olvasónk, J. Bond rengeteg anyagot olvasott Szabótól, ezekból rakta össze nektek a Best Of Sándor megamixet:

MitŇĎl lesz jobb √©lni Nagyr√©d√©n?

1- Mert √ļj j√°tsz√≥tereket √©p√≠t√ľnk, amelyek funkcion√°lisan mŇĪk√∂dni fognak. Minden t√©ren lesz egy baby hinta, trambulin, cs√ļszda, fedett homokoz√≥, szabadt√©ri sakk,lengŇĎteke, grill s√ľtŇĎ, √©s szalonna s√ľtŇĎ valamint labirintus. Ezek minden t√©ren meglesznek a megl√©vŇĎeket is kieg√©sz√≠tj√ľk.

A 18 éveseknek egy ajándék mozijegyet fogunk adni.

30,000 Ft-al t√°mogatunk minden h√°zass√°got, akik v√°llalj√°k, hogy a templomb√≥l hagyom√°nyos m√≥don √°ts√©t√°lnak az egyik sz√≥rakoz√≥ helys√©gbe. Nem szeretn√©nk, hogy ezek az esk√ľvŇĎk ne Nagyr√©d√©n legyenek megtartva. Szeretn√©nk viszont a hagyom√°nyainkat megŇĎrizni.

K√°nikula eset√©n p√°rakapukat helyez√ľnk el. T√©len a nagy hidegekben az √Ėnkorm√°nyzat dolgoz√≥i forralt itallal fogj√°k a busszal utaz√≥kat megk√≠n√°lni.

5- Nagyr√©de az egyetlen telep√ľl√©s ahonnan egyben l√°that√≥ a teljes M√°rta vonulata. Ez a kil√°t√°s sehol m√°shol nincs. Ha √©p√≠t√ľnk egy kil√°t√≥t, amelynek √©n a Szerelem Kil√°t√≥ nevet adn√°m, azt gondolom, hogy akinek fontos a szerelme az egyszer biztosan megl√°togatja ezt a kil√°t√≥t. Hasonl√≥an, mint Velenc√©ben a S√≥hajok H√≠dj√°t.

Ingyeness√© tessz√ľk az iskolai lovagl√°st. Azok, akik takar√≠tj√°k az √°llatokat √©s √©lelmet hoznak nekik, nem kell fizetni a lovagl√°s√©rt. C√©l egy kis husz√°r csapat kialak√≠t√°sa a gyerekekbŇĎl.

Legal√°bb egy nagyr√©dei gyereknek EB,VB c√≠met kell szereznie, de az olimpi√°ra kijut√°s a legfŇĎbb √°lom a k√∂vetkezŇĎ 10 √©vben.

4- A cseredi√°k program beind√≠t√°s√°val hiszem, hogy nem csak a gyerekeink fognak j√≥l j√°rni √©s nyelveket tanulni, hanem term√©nyeink a nemzetk√∂zi piacra is ki fognak ker√ľlni.

Lovakat vesz√ľnk a polg√°rŇĎr√∂knek √°llami t√°mogat√°sb√≥l. C√©l, hogy a f√∂ldeken megtermelt gy√ľm√∂lcs√∂ket ezek az egys√©gek vigy√°zz√°k. Amikor nem j√°rŇĎr√∂znek a gyerekek tanulhatnak ingyenesen lovagolni.

Megcsin√°ljuk Kelet Magyarorsz√°g legnagyobb kukorica labirintus√°t.

2- web kamer√°t tesz√ľnk a templomba, hogy aki nem tud a mis√©n r√©szt venni az is megn√©zhesse az Istentiszteletet.

3- A focimeccsekre is web kamer√°t telep√≠t√ľnk, √ļgy ahogy a g√≥lyaf√©szekbe, √©s az √Ėnkorm√°nyzati k√∂zgyŇĪl√©seket is meg lehet majd n√©zni az interneten.

6- Annyi fŇĪkasz√°t vesz√ľnk, hogy az √∂sszes parlagf√ľvet ki√≠rtjuk, amit csak tudunk.

MibŇĎl lesz t√∂bb bev√©tel Nagyr√©d√©n?

1- a mozib√≥l b√°bsz√≠nh√°zat csin√°lunk. 80 km-re van a legk√∂zelebbi b√°bsz√≠nh√°z. Gy√∂ngy√∂s√∂n √©s Hatvanban k√∂zel 70.000 ember √©l. C√©lunk, hogy ezek az emberek minden szombaton ide hozz√°k a gyerekeiket. Az elŇĎad√°sok ut√°n a helyi termelŇĎk term√©nyeibŇĎl piacot szervez√ľnk.