M√°s k√°r√°n tanul az okos, a saj√°tj√°n a h√ľlye. Elmes√©lek nektek egy nem annnyira izgalmas mikrot√∂rt√©netet, aminek r√°ad√°sul happy endje sincsen. Csak √©s kiz√°r√≥lag a tanuls√°g miatt.

Sz√≥val, m√ļlt szombat √≥ta keresem az olvas√≥szem√ľveget ‚Äď amit az impresszumban egy-egy villan√°s erej√©ig m√°r r√©g√≥ta megcsod√°lhattak azok a Cink-fogyaszt√≥k, akik szoktak impresszumokban k√≥v√°lyogni ‚Äď, √©s ez istennek sem tal√°ltam. Felt√ļrtunk mindent, a lak√°sban √©s az aut√≥ban is, de hi√°ba. Az eggyel kor√°bbi m√©g megvan, volt, hogy azt haszn√°ltam, de sajnos gyenge a nyomorult, nem l√°tok vele rendesen. √ögyhogy ink√°bb a feles√©gem√©t rakom fel, amikor kell ‚Äď mint most is ‚Äď, csak h√°t azzal m√©gsem mehetek be az irod√°ba, mert roppant m√≥k√°san n√©zek ki benne. √Čs k√ľl√∂nben is nagyobb a fejem.

Napokon √°t szenvedtem teh√°t, gondolhatj√°tok.

√Čs tegnap este egyszer csak beugrott, kitisztultam egy pillanatra, mintha vill√°m csapott volna bel√©m. Amikor m√©g megvolt, az az All√©e-ban volt, ahol egy k√°v√©z√≥ban m√°sf√©l √≥r√°t v√°rtam a nŇĎkre, √©s k√∂zben internetet olvastam, meg a h√©tv√©gi mell√©kletet a Magyar NemzetbŇĎl. Ut√°na lement√ľnk a m√©lygar√°zsba, az eszk√∂z a kezemben volt tokostul, √©s mielŇĎtt besz√°lltunk volna az aut√≥ba, a tetej√©re tettem, mert h√°tra kellett mennem a csomagtart√≥hoz.

Advertisement

Aztán kisvártatva kikanyarodtam, és elhagytam az objektumot.

Amikor felh√≠vtam a bev√°s√°rl√≥k√∂zpontot, izgatottan √©s rem√©nykedve, m√°r a v√°rakoztat√≥zene alatt eszembe jutott, milyen j√≥ lenne posztot √≠rni arr√≥l, hogy az emberek j√≥k, √©s a szem√ľvegek nem vesznek el. De hi√°ba: nem adta le a tal√°lt t√°rgyat senki sem.

√ögyhogy nem arr√≥l √≠rtam posztot, hogy az emberek j√≥k, hanem arr√≥l, hogy semmit ne tegyetek az aut√≥ tetej√©re, mielŇĎtt besz√°lltok. Semmit! R√©gi probl√©ma ez am√ļgy, √©vtizedek √≥ta k√ľzd vele-ellene az emberis√©g, nem n√©lk√ľl√∂zi az internet a t√©m√°ba v√°g√≥ vide√≥kat. Az √©n kor√°bbi j√°rmŇĪveim tetej√©rŇĎl is rep√ľltek m√°r a semmibe √°sv√°nyvizes flakonok p√©ld√°ul.

Advertisement

Na de mi lesz velem olvas√≥szem√ľveg n√©lk√ľl? Azt hiszem, az lesz, hogy csin√°ltatok egy m√°sikat. √ćgy v√©g√ľl minden a hely√©re ker√ľl!

[fot√≥: FenyŇĎ Bal√°zs, gif: Orosz P√©ter]