Illustration for article titled Soha nem látott képek: helikopterrel oszlatták a tömeget a stadionban

A világfutball utóbbi éveinek legsvungosabb jelenetei zajlottak az Afrika Kupa elődöntőjén, az Egyenlítői Guinea–Ghána meccsen. A hazai drukkerek addig dobáltak, míg félbe nem szakították a meccset. Az unortodox tömegoszlatási módszer sem hozott gyors eredményt.

Egyenlítői Guinea szurkolói, ahelyett, hogy örültek volna a legjobb négy közé jutásuknak, teljesen bevadultak, miután az elődöntőjükön Ghána az első félidő vége felé megszerezte a vezetést, majd azonnal lőtt még egy gólt.

Advertisement

Már a félidőt is alig tudták befejezni, a vendégjátékosok csak a rendőrök plexipajzsai alatt tudtak bemenekülni az öltözőbe, miközben palackokkal dobálták őket fentről. Mégis folytatták a második félidővel, noha kijönni is csak a pajzsok alatt tudtak a vendégjátékosok.

De a tombolás nem állt le. Az sem segített, hogy a sokkal jobb Ghána idővel 3-0-ra vezetett. A hazai heccmesterek idővel a kis ghánai tábort kezdték rakétázni és mindenfélével dobálni.

Advertisement

A megtámadott ghánai szurkolókat a rendőrök végül az egyik kapu mögé vezették, ami arra volt jó, hogy most már több irányból is dobálták-lőtték őket a guineaiak. A bíró félbeszakította a meccset 8 perccel a vége előtt, a rendőrség pedig mindent bevetett.

Például helikoptereket is.

A taktika az volt, hogy a rotorok szele és a hanghatás szétzavarja a lelátón vadulókat. Összesen háromnegyed órát állt a játék, majd miután a dobálózókat kiszorították, fura módon folytatták a meccset, hogy 3 perc múlva a bíró hirtelen lefújja. A karhatalmat a stadionon kívül is be kellett vetni, mert a guineai tömeg odakint lincshangulatban várta a ghánai turistákat.

Share This Story

Get our newsletter