Az indexes blogger svungos v√°laszt adott a Heti V√°lasz √ļjs√°g√≠r√≥j√°nak, aki teny√©rbem√°sz√≥ m√≥don pr√≥b√°lt mikrobloggernek l√°tszani.

Az ut√≥bbi hetek-h√≥napok legbizarrabb √©s legzavarbaejtŇĎbb hazai internetes jelens√©ge a valasz.hu, a Heti V√°lasz meg√ļjult weboldala. Azon bel√ľl is a 444-Index vonalr√≥l ny√ļlt Rosta rovat, ami ugyanaz, mint amit a 444-en a mŇĪsorvezetŇĎk csin√°lnak, vagy amit mi itt a Cinkn√©l eg√©sz nap: a Nagy H√≠rfolyamb√≥l p√°r mondatos komment√°rokkal, vill√°mposztokkal emelik ki a nekik √©rdekes dolgokat.

Nincs ugyan sehol elŇĎ√≠rva, hogy mikroblogolni csak kritkus m√≥don szabad, de att√≥l m√©g igen vicces hat√°st kelt, amikor a jellemzŇĎen m√©giscsak laza, f√©s√ľletlen √©s besz√≥l√≥s mŇĪfajt korm√°nynyal√≥, fideszmentegetŇĎ c√©lokra haszn√°lj√°k egy korm√°nyzati seg√≠ts√©ggel korm√°nypropagand√°ra gr√ľndolt lapn√°l. √Čs a valasz.hu valami olyamit pr√≥b√°l megval√≥s√≠tani, mintha Mandiner-kommentelŇĎk mikroblogoln√°nak.

Az eg√©sz ettŇĎl olyan bizarr hangulat√ļ, mintha Kumin Ferenc nem hossz√ļ, unalmas sz√∂vegekkel, hanem centr√°lis erŇĎteres macsk√°s gifekkel, NER-be illŇĎ rendp√°rti pin√°z√°sokkal, k√∂v√©rista-liber√°lisut√°l√≥ Dolan-k√©preg√©nyekkel √©s a feketista Magyar MŇĪv√©szeti Akad√©mi√°t is megmosolyogtat√≥ reblogokkal harcolt volna a Tumblren keny√©rad√≥ korm√°ny√°√©rt.

A mostani konfliktus azzal indult, hogy Sixx a Facebookon besz√≥lt Zsupp√°nnak egy h√©tfŇĎi posztja miatt, azzal a r√° jellemzŇĎ, finoman fanyar szellemess√©ggel, hogy

Az a Real Madrid címere, te sötét fidesz seggét nyaló gyökér, te.

A Zsupp√°n-poszt, ami √≠gy felbosszantotta, arr√≥l sz√≥lt, hogy Dirk Gerkens, az RTL Klub vez√©rigazgat√≥ja a Facebookon sz√°llt be a Napi Gazdas√°g vs RTL Klub-cs√∂rt√©be azzal, hogy egy kommentben az √°ltal√°nos iskol√°ba k√ľldte vissza azokat, aki nem tudnak sz√°molni. A Heti V√°laszhoz hasonl√≥an szint√©n Fidesz-k√∂zeli Napi Gazdas√°g ugyanis azt √≠rta kor√°bban, 1,6 milli√°rdot kapnak az RTL menedzserei √©vente, mik√∂zben igaz√°b√≥l 1,6 milli√≥t, √©s nem is a menedzserek.

Advertisement

A focirajong√≥ Sixxet ez√ļttal nem is csak az bosszantotta fel, hogy Zsupp√°n - mert h√°t valamibe csak bele kellett k√∂tnie - abba k√∂t√∂tt bele, hogy Dirk Gerkens egy fb-re kitett k√©pen bŇĎrnadr√°got visel. Hanem ink√°bb az, hogy a korm√°nyp√°rti k√∂tekedŇĎ ezzel a h√ļszemeletes √∂k√∂rs√©ggel fejezte be a posztj√°t:

Hogy a kir√°lyi koron√°s szimb√≥lum Gerkens profilk√©p√©n mi lehet, az nem eg√©szen vil√°gos, tal√°n a szer√©nys√©g√©rŇĎl ismert vez√©rigazgat√≥ monogramja?

Advertisement

Mint Sixx √≥vatosan r√°mutatott, a vil√°g egyik legismertebb szimb√≥lum√°r√≥l volt sz√≥. M√°s embernek pont el√©g lett volna, hogy ekkor√°t esett arcra a nagyk√©pŇĪ, de tot√°l fogalmatlan korm√°nyk√∂zeli √ļjs√°g√≠r√≥. Sixx nem m√°s enber, ŇĎ gy√∂kerezett is egy j√≥t.

Az ínyencek kedvéért Sixx durva beszólásával nem ért véget a dolog, Zsuppán javára legyen mondva, hogy ezzel updatelte a posztja szövegét:

Update: az utóbbi kérdésre válaszolt is az indexes Sixx egy bejegyzésben: "Az a Real Madrid címere, te sötét fidesz s***t nyaló gyökér, te." Teljesen igaza van, már ami a címert illeti, így jár, aki focianalfabéta.