Illustration for article titled ​Sixx Zsuppánnak: te sötét Fidesz seggét nyaló gyökér, te

Az indexes blogger svungos választ adott a Heti Válasz újságírójának, aki tenyérbemászó módon próbált mikrobloggernek látszani.

Advertisement

Az utóbbi hetek-hónapok legbizarrabb és legzavarbaejtőbb hazai internetes jelensége a valasz.hu, a Heti Válasz megújult weboldala. Azon belül is a 444-Index vonalról nyúlt Rosta rovat, ami ugyanaz, mint amit a 444-en a műsorvezetők csinálnak, vagy amit mi itt a Cinknél egész nap: a Nagy Hírfolyamból pár mondatos kommentárokkal, villámposztokkal emelik ki a nekik érdekes dolgokat.

Nincs ugyan sehol előírva, hogy mikroblogolni csak kritkus módon szabad, de attól még igen vicces hatást kelt, amikor a jellemzően mégiscsak laza, fésületlen és beszólós műfajt kormánynyaló, fideszmentegető célokra használják egy kormányzati segítséggel kormánypropagandára gründolt lapnál. És a valasz.hu valami olyamit próbál megvalósítani, mintha Mandiner-kommentelők mikroblogolnának.

Advertisement

Az egész ettől olyan bizarr hangulatú, mintha Kumin Ferenc nem hosszú, unalmas szövegekkel, hanem centrális erőteres macskás gifekkel, NER-be illő rendpárti pinázásokkal, kövérista-liberálisutáló Dolan-képregényekkel és a feketista Magyar Művészeti Akadémiát is megmosolyogtató reblogokkal harcolt volna a Tumblren kenyéradó kormányáért.

A mostani konfliktus azzal indult, hogy Sixx a Facebookon beszólt Zsuppánnak egy hétfői posztja miatt, azzal a rá jellemző, finoman fanyar szellemességgel, hogy

Az a Real Madrid címere, te sötét fidesz seggét nyaló gyökér, te.

A Zsuppán-poszt, ami így felbosszantotta, arról szólt, hogy Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója a Facebookon szállt be a Napi Gazdaság vs RTL Klub-csörtébe azzal, hogy egy kommentben az általános iskolába küldte vissza azokat, aki nem tudnak számolni. A Heti Válaszhoz hasonlóan szintén Fidesz-közeli Napi Gazdaság ugyanis azt írta korábban, 1,6 milliárdot kapnak az RTL menedzserei évente, miközben igazából 1,6 milliót, és nem is a menedzserek.

Advertisement
Advertisement

A focirajongó Sixxet ezúttal nem is csak az bosszantotta fel, hogy Zsuppán - mert hát valamibe csak bele kellett kötnie - abba kötött bele, hogy Dirk Gerkens egy fb-re kitett képen bőrnadrágot visel. Hanem inkább az, hogy a kormánypárti kötekedő ezzel a húszemeletes ökörséggel fejezte be a posztját:

Hogy a királyi koronás szimbólum Gerkens profilképén mi lehet, az nem egészen világos, talán a szerénységéről ismert vezérigazgató monogramja?

Advertisement

Mint Sixx óvatosan rámutatott, a világ egyik legismertebb szimbólumáról volt szó. Más embernek pont elég lett volna, hogy ekkorát esett arcra a nagyképű, de totál fogalmatlan kormányközeli újságíró. Sixx nem más enber, ő gyökerezett is egy jót.

Az ínyencek kedvéért Sixx durva beszólásával nem ért véget a dolog, Zsuppán javára legyen mondva, hogy ezzel updatelte a posztja szövegét:

Update: az utóbbi kérdésre válaszolt is az indexes Sixx egy bejegyzésben: "Az a Real Madrid címere, te sötét fidesz s***t nyaló gyökér, te." Teljesen igaza van, már ami a címert illeti, így jár, aki focianalfabéta.

Share This Story

Get our newsletter