This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Sírkő vágta le a zsidózó (vagy nem zsidózó) fociedző négy ujját

Illustration for article titled Sírkő vágta le a zsidózó (vagy nem zsidózó) fociedző négy ujját

A rasszista megnyilvánulás miatt egy évre eltiltott Vágó Attilát az ág is húzza: szörnyű balesetet szenvedett.

Advertisement

Vágót októberben tiltották el zsidózás miatt, addig az NB II.-es Szigetszentmiklós edzője volt, de korábban az NB I.-ben is edzősködött a Videoton, a Békéscsaba és a Diósgyőr csapatainál, és kétszer volt a női válogatott szövetségi kapitánya is.

Advertisement

Vágó decemberben a szülei sírját látogatta meg a Salgótarján melletti Zagyvaróna temetőjében, ott történt a baleset: "A sírkő megbillent, elestem, és a jobb kezemen négy ujjamat lekaszabolta. Bementem a házba, a kezemet elszorítottam szíjjal, a bátyám elkötötte tiszta ágyneművel, beültem az autóba, és bal kézzel váltva vezettem. Az orvos, aki Salgótarjánban megműtött, azt kérdezte: ki hozott be, hogy jöttél be, mert nem létezik, hogy egy ember ilyen sokkos állapotban kocsiba ül és bejön a kórházba" – mondta a Rangadó.hu-nak Vágó Attila.

Ezután amputáltak a középső- és a gyűrűsujjából három és fél centit, a kisujjából és a mutatóujjából másfél-másfél centit, utóbbiból gyulladás miatt később még egy centit le kellett vágni.

Advertisement

Vágó – aki tagadja, hogy zsidózott volna – most azért támadja meg sportbíróság előtt a fegyelmi döntést, mert jogellenesnek tartja, hogy a munkavégzéstől is eltiltották. Szerinte a szövetség előírhatja, hogy az általa vétkesnek tartott személyek ne vehessenek részt a mérkőzéseken, de egy edzőt nem lehet eltiltani attól, hogy edzést tartson. Azt mondja, az MLSZ példát akart statuálni vele, de ő nem hagyja annyiban.

Share This Story

Get our newsletter