√Āltal√°nos iskol√°ban megtan√≠tott√°k, hogy a null√°val val√≥ oszt√°s √©rtelmetlen. Az Iphone virtu√°lis asszisztense most m√°r egy remek p√©ld√°val elmagyar√°zza, mi√©rt van ez √≠gy.

A virtu√°lis asszisztens egy√©bk√©nt egy elŇĎre telep√≠tett, hangfelismerŇĎ alkalmaz√°s, amelyen kereszt√ľl k√°b√© ugyanazokat a funkci√≥kat √©s keres√©seket lehet v√©gezni, mint am√ļgy, csak ezt a telefonnal besz√©lgetve lehet haszn√°lni. Min√©l fejlettebb a rendszer, ann√°l √©lethŇĪbb a p√°rbesz√©d.

Ha null√°t null√°val akarsz osztani, ez lesz a v√°lasz:

K√©pzeld el, hogy nulla darab s√ľtid van. √Čs igazs√°gosan elosztod ŇĎket a nulla darab bar√°tod k√∂z√∂tt. Na, h√°ny s√ľtit kap egy fŇĎ? L√°tod? Ennek nincs semmi √©rtelme. R√°ad√°sul a S√ľtisz√∂rny szomor√ļ, mert nincs s√ľti, te pedig az√©rt vagy szomor√ļ, mert nincsenek bar√°taid.

Advertisement

Az oltogatós választ tegnap este kapta fel az internet, miutána a Breaking Bad egyik színésze is tweetelt róla.

Siri egy√©bk√©nt el√©g sok szemtelen, illetve vicces v√°laszt tud adni a legfrisebb iOS oprendszeren, ha az ember bizonyos dolgokra k√©ri, itt egy lista ezekrŇĎl. P√©ld√°ul ha elmondod a telefonnak, hogy r√©szeg vagy, megk√©r, hogy ne lehelj r√°, vagy ha megk√©rdezed, szeret-e, felki√°lt, hogy n√©zd, ott egy kiskutya, hogy elterelje a figyelmed. √Čs borzalmas sz√≥vicceket is produk√°l, ha arr√≥l van sz√≥.

Advertisement

A c√≠mlapk√©pen egy√©bk√©nt Szily L√°szl√≥ √ļj √©s szem√©lytelen Iphone-ja l√°that√≥, amit megk√©rtem, hogy mondjon nekem egy haikut.

Advertisement

via WP