Simicska Lajosnak igaza van

Illustration for article titled Simicska Lajosnak igaza van

A nadrágtartónál jobb találmány tényleg nincs a nadrág rögzítésére. De nagyon könnyű benne úgy kinézni, mint egy bohóc.

Advertisement

A nadrág fizikája és kultúrtörténete nagyon-nagyon röviden

A nadrágtartó legnagyobb előnye, hogy a csípő vagy a derék helyett a vállakról lógatja le a nadrágot, amelynek esése így szebb lesz, és derekát is kényelmesebbre lehet szabni: nem kell annyira szorosan passzolnia, hiszen többé nem teherviselő elem. Ahhoz, hogy tényleg jól álljon egy nadrágtartóval rögzített nadrág, külön ahhoz kell szabni. Könnyű megismerni az ilyen nadrágokat, mert úgy néz ki a derékpánt hátsó része, mint egy hal farka.

Advertisement

A nadrágtartó hagyományosan alsónemű, ezért is van, hogy eszelős színekben és mintákban is kapható. Régen, amikor még mindenki zakót hordott, és soha nem vette le, a nadrágtartó ugyanúgy nem látszott ki, mint az alsógatya vagy az atlétatrikó, már csak azért is, mert a legtöbb régi öltönynek külön mellénye is volt.

Mi a nadrágtartó ma?

Ezek a dolgok azonban kikoptak. Mindenütt sokkal melegebb van, és mindenki sokkal lazábban öltözködik. Még aki öltönyben jár, az is sokszor kigombolja vagy leveszi a zakóját. A nadrágtartók azonban nem mindig követték, hogy alsóneműből kiegészítővé alakultak, és ott virítanak csiricsárén.

Advertisement

Hogy ez jó vagy rossz, arra elég nehéz válaszolni. Inkább csak azt kell eldönteni, ha már látható nadrágtartót hordunk, hogy úgy akarunk-e kinézni, mint Gordon Gekko – azaz pöffeszkedő majomnak, aki elegáns üzleti ruhákhoz hord rikító nadrágtartót, zakó nélkül –, vagy úgy, mint, hát erre nincs jó példa, de van a nadrágtartónak ez a másik iskolája, ami farmernadrághoz vagy régi munkaruhákhoz van, nem öltönyhöz, és azt elég jól lehet hordani hétköznapi ruhákhoz.

Simicska Lajosnak nincs igaza

De nem a nadrágtartó miatt, hanem a nagy hasára húzott nadrágjának szabása miatt. Ehhez a testalkathoz borzasztó előnytelen a csípőig érő nadrág, mert a nagy hasból még nagyobb hasat csinál.

Advertisement

A legtöbb pocakos férfi jó nagy bajban is lenne, mert a farmernadrágok egyeduralma nemcsak magukra a farmernadrágokra terjed ki, hanem arra is, hogy az összes többi nadrágot is úgy szabják, mint egy farmert, túl alacsony derékvonallal.

Simicska Lajos azonban nem a legtöbb pocakos férfi, hanem Magyarország egyik leggazdagabb embere, aki, ha nadrágtartójában nem akarna úgy kinézni, mint egy bohóc, aprópénzért csináltathatna magának magasabb derékvonalú, számára sokkal előnyösebb nadrágot.

Advertisement

Egyébként meg

Miért öltöznek így a magyar oligarchák?

A címlapkép Hegedűs Márta (Magyar Nemzet) fényképének részlete

Share This Story

Get our newsletter