Simicska Lajos szerkeszti az RTL Klub híradóját?!

Illustration for article titled Simicska Lajos szerkeszti az RTL Klub híradóját?!

Ne gondoljátok, hogy ez a legfontosabb állítása az újabb háttércikknek Orbán Viktor és Simicska Lajos háborújáról – a Figyelő és a hvg.hu után a 444 hozakodott elő ilyennel, eddig ez tűnik a legizgalmasabbnak –, de mindenképpen érdekes mellékszálnak érzem.

Advertisement

Ez:

Sokak szerint az RTL Klub Híradójának új hangvétele sem független Simicska Lajos törekvéseitől. Közvetetten erre utal, hogy Simicskát nem támadja a műsor, és amikor szóba került, még jól is jött ki belőle: például amikor arról készült riport, hogy sok pénzt adott kölcsön Mészáros Lőrincnek, amit ráadásul nem is cáfolt a Közgép szóvivője, aki elég ritkán szólal meg a sajtóban.

Advertisement

Ami a fősodort illeti, az írásban szó esik arról, hogy kik erősödtek meg a Miniszterelnök Úr volt legjobb barátjának rovására – Garancsi Videoton István, Mészáros Nyrt Lőrinc, Hernádi Mol Zsolt stb. –, és arról is, hogy mely cégek lesznek nagyobbak, miközben a Közgép és társaik helyzete nehezedik. Ti például eddig is tudtatok már mindent a MET-ről és az Olajtervről? Én legfeljebb csak a nevüket hallottam így elejtve, semmi többet. Ráadásul most már azt is kezdem sejteni, miért nem lett a Fehérvár jégkorongcsapatának a névadó szponzora az MVM – de lehet, hogy ezt a szálat egyelőre túlkombinálom.

Mit gondoltok, megmenthető még ez a nagy, évtizedeken, örömökön, bánatokon és nyűgökön át ívelő barátság, vagy ideje keresztet vetni rá végleg?

Share This Story

Get our newsletter