This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Simicska Lajos az én emberem!

Illustration for article titled Simicska Lajos az én emberem!

Mindenki azzal jön mostanában, hogy haha, jó a buli, de kinek lehet itt szurkolni? Senkinek!

Advertisement

Hát tényleg nem egyszerű a helyzet, nehéz dönteni, hogy Orbán Viktor vagy Simicska Lajos. Első ránézésre egyik sem látszik különbnek a Deákné vásznánál, ahogy mondani szokás. Enyhén szólva is kérdéses, hogy vajon mennyiben gondolkodunk hasonlóan a közjóról bármelyikükkel.

Advertisement

Kicsit olyan ez a meccs, mint egy Chelsea–Manchester City. (Ez durva volt, elnézést.)

Viszont van egy kis apróság, ami mellett a nagy gecizés közepette figyelmetlenül elsiklott a komplett magyar közvélemény. (Tudom, hogy voltak különféle témába vágó illusztrációk és vizuális alkotások, ám azok csak a felszínt karcolgatták.)

Advertisement

Mire akarok kilyukadni? Arra, hogy Simicska Lajos tegnap egészen mellesleg elárulta, hogy miután kurvára leszarta, hogy Orbán Viktor mit akar, elmegy szánkózni.

Advertisement

Szánkózni!

Nem síelni, mint az összes magyar vanabi-középosztálybeli vanabiosztrák konformista – valamint Szily László is múlt héten –, hanem ezzel szemben szánkózni. Engem ezzel teljesen levett a lábambról. Simicska Lajos egy punk, és ez nemcsak a magyar politikai nyelvkultúra megújításában vállalt szerepe, hanem a téli kedvtelései miatt is hivatalos immár.

Advertisement

Szánkózni síelés helyett olyan, mint a jégkorongért rajongani a futball helyett.

Hogy mást ne mondjak, én még soha nem voltam síelni – gyerekkoromban előfordult, a Tisza-töltésen toltuk telente –, és nem is megyek, amíg mindenki megy, ilyen fafejű vagyok. A Ráckertbe se jártam sose, és a horvát tengerpartra is csak akkor, amikor már kiment a divatból. De csak Isztriára. Az is igaz ugyan, hogy szánkózni sem voltam vagy nyolc éve, de a történtek után elgondolkodom rajta, hogy legalább Dobogókőre felmenjünk jövő héten.

Advertisement

Azért csak most írom meg ezt egyébként, mert amikor először elhangzott az infó, azt hittem, csak viccel a pasas – vagy esetleg ilyen szimbolikus beszéddel színezi markáns kifejezésekből álló mondandóját –, ám azóta kiderült, hogy komolyan beszélt, ráadásul nemcsak a Normafához buszozott fel, hanem el is repült annak rendje és módja szerint valahova.

Advertisement

Szánkózni! És nézzétek, milyen aranyos a kis piros kezeslábasban!

Lajos, vigyázz magadra, a testi épségedre és a mentális egészségedre, visszavárlak!

Share This Story

Get our newsletter