Illustration for article titled Simicska: Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom

Azt hitted, vége a tökéletes Simicska-idézeteknek? Még csak el sem kezdődtek. A viharosan hodorkovszkijzálódó oligarcha a Magyar Narancsnak nyilatkozott, Orbán Viktorral kötött szövetségükről és annak felbomlásáról is beszélt.

Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg

– így foglalta például össze Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztőjének kivásárlását (D. Horváth Gábor főszerkesztő-helyettes lett az új főszerkesztő). A Népszabadságnak még csak „sok-sok milliót” mondott, a Narancsnak már pontosabban fogalmazott:

Mit tudom én. Na jó, várjon, megmondom, mindjárt utánakérdezek. (…) 100 millió körüli pénzt.

De ez csak az unalmas pénzszámolás. Ezt mondta az Orbán Viktorral évtizedek óta épített, ma nyilvánosan is összedőlt közös projektjükről:

Hiszi vagy sem: az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

Fantasztikus, hogy Simicska folyamatosan instruálgatja kérdezőit, hogy mit írjanak meg, mi a hülye kérdés, mi nem. Ami még ennél is jobb, hogy Simicska egy délután alatt több tökéletesen idézhető mondatot zúdított a világra, mint évek alatt az összes magyar politikus összesen. Ez vajon azt jelenti, hogy ő élőben is ennyire királyul löki? Nagyon remélem.

Advertisement

A Narancs-interjút itt, a Népszabadság-interjút itt lehet elolvasni. Addig is jó szánkózást. Tegnap voltam fent a Normafán, vastag, szikrázó hóréteg van, és azóta nem lett melegebb.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter