Simán ilyen béna vagy direkt hamisít a Fidesz-frakció online újságja?

Teljesen mindegy! A fő, hogy viccesen csinálják. Azt írta a Pesti Srácok, hogy a Hír Tv bekapcsolva hagyott kamerával vette föl titokban Orbán és egy fiatal focista beszélgetését egy eseményen. Miközben a kamera be sem volt kapcsolva, a fém lencsevédő rá volt hajtva az optikára, és amúgy is csak a zajokat tudta venni vele. Bár örökké tartana a médiaháború!

Advertisement

Nem bírta a Hír TV-s Bodacz Balázs, és visszaszólt a PS-nek, méghozzá nagyívű facebookos kirohanásban, a kormány zsoldosaként sosem dolgozott olvasóközönség nagyobb örömére. Bodacz a Fidesz-frakció pénzéből működő Pesti Srácok című revolverszájt hétfői cikkén rágott be. Ebben a pártújság azzal vádolta a Hír Tv-t, hogy annyira durván utazik Orbán személyére, hogy a Csány-alapítvány szombati sajtótájékoztatóján direkt leraktak egy bekapcsolt kamerát, amivel felvették a miniszterelnök magánbeszélgetését, amit egy focistával folytatott.

Advertisement

Igen, igen, én is tudom, hogy az még egy Pesti Srácoknál is azonnal fel kell tűnjön, hogy ha valaki egyszer Orbánt akarja leleplezni titkos módszerekkel, akkor azt vajon mi a Simicska Lajos girhes bakmacskájáért csinálná pont egy riporterektől nyüzsgő eseményen. És ha már ott kémkedik, akkor vajon milyen terhelő titkot mondhat Orbán egy ifjúsági focistának. “Negyvenet dekázom ballal, ha elszöksz velem a szertárba, megmutatom”, vagy mire számítottak?

De mindegy is, mert Bodacz felvette a kesztyűt, és komoly facebookos kirohanásban leplezi le a PS kamu sztoriját. Én bele nem megyek a technikai részletekbe, a lényeg az, hogy a kamera eleve nem is volt felvételre állítva, a fém fedőlemez le volt hajtva az optika elé, ráadásul egy olyan zajmikrofon volt bekapcsolva, ami alkalmatlan egy több méterre folyó beszélgetés felvételére. És ami a legjobb, mindezeket nem kell puszira elhinnünk Bodacznak, mert az egészről videót is közölt a PS, amin a hozzáértők a Hír Tv-s összes állítását ellenőrizhetik.

Fennmarad még a hang kérdése, ez igaz. Minthogy hót hülyék vagytok a kamerához, sőt, ahhoz is, hogy egy hozzáértőt megkérdezzetek, ezért most ezen a fórumon segítek: a kijelző hangszintjelzőjén a kamera ú.n. atmoszféra mikrofonjának jelét látjátok. Ami a ti felvételeteken is hallható módon a környezeti zajokat veszi, pontosan azokkal szinkronban mozog. Ilyen távolságból, háttérzajos környezetben alkalmatlan egy 3-5 méterre lévő beszélgetés rögzítésére. A feladata éppen a környezeti zajok érzékelése (ez is történik éppen), nem pedig egy azoktól megtisztított, több méterre lévő beszélgetés érthető felvétele. Vagyis azt feltételezitek, hogy egy háttérzajos környezetben, távoli beszélgetés vételére alkalmatlan mikrofonnal, fémlappal letakart optikán keresztül próbált meg felvételt készíteni a háttal álló Orbán Viktorról a ravasz Hír Tv.

Advertisement

Nincs a világon annyi popkorn, ami a Fidesz briliáns médiapolitkájához elég lenne!

Share This Story

Get our newsletter