Azt hitted, ez a szobor√ľgy cikibb m√°r nem lehet? T√©vedt√©l. Most j√∂tt ki a Korm√°nyzati Inform√°ci√≥s K√∂zpont k√∂zlem√©nye, miszerint a n√°ci megsz√°ll√°sos eml√©kmŇĪ elcseszett h√©ber felirat√°√©rt az Orsz√°gos Ford√≠t√≥ √©s Ford√≠t√°shiteles√≠t√©si Iroda a hib√°s.

N√©ha azt hiszed, szervezett bŇĪn√∂zŇĎk ir√°ny√≠tj√°k az orsz√°got? Term√©szetesen t√©vedsz, hiszen ez beteges √∂sszeek√ľv√©s-elm√©let, plusz eleve √≥vod√°sokr√≥l van sz√≥, akik nem tudnak m√©g szervezkedni. A korm√°ny k√∂z√©psŇĎs kommunik√°torai most szerencs√©re nem a kukijukat vagy a puncijukat mutatt√°k meg, hanem kiny√ļjtott nyelvvel mutogatni kezdtek, hogy bibibib√≠√≠√≠√≠, ŇĎ a hib√°s. Ez a k√∂zlem√©ny jelent ugyanis meg a kormany.hu-n:

Az Orsz√°gos Ford√≠t√≥ √©s Ford√≠t√°shiteles√≠t√©si Iroda v√©gezte a n√©met megsz√°ll√°si eml√©kmŇĪ feliratainak ford√≠t√°s√°t

2014. j√ļlius 21. 17:09

A mai napon t√∂bb m√©dium is arr√≥l k√∂z√∂lt cikket, hogy ford√≠t√°si hib√°k tal√°lhat√≥ak a Szabads√°g t√©ren fel√°ll√≠tott megsz√°ll√°si eml√©kmŇĪv√∂n. A feliratok magyar nyelvrŇĎl n√©gy idegen nyelvre val√≥ ford√≠t√°s√°t az Orsz√°gos Ford√≠t√≥ √©s Ford√≠t√°shiteles√≠t√©si Iroda v√©gezte (a Minisztereln√∂ks√©g √©s a Magyar Tudom√°nyos Akad√©mia megb√≠z√°s√°b√≥l).

Az idegen nyelvŇĪ feliratok nyelvtani helyess√©g√©t az OFFI a csatolt dokumentummal igazolta.

(Kormányzati Információs Központ)

Egy felnŇĎtt erre ugye k√°b√© azt mondan√°, hogy √©s akkor mi van, te vagy a Minisztereln√∂ks√©g, te akart√°l szobrot √°lltani, te volt√°l a felelŇĎse, √ļgyhogy ha elcseszted, h√°t v√°llald bakker, √©s ne mutogass az alv√°llalkoz√≥idra. Deh√°t a felnŇĎttek k√∂ztudottan unalmasak.