Azt gondolhatn√°nk, hogy ha valaki nekil√°t k√©pes magazint k√©sz√≠teni csom√≥ p√©nzbŇĎl, sz√©p pap√≠rra, az elsŇĎ sz√°m fŇĎszerkesztŇĎi bek√∂sz√∂ntŇĎje mell√© megv√°logatja a k√©pet, de t√©vesen gondoln√°nk. A pitypang csak egy dandelion4.jpg, hitv√°ny felbont√°sban.

Marketa Lazarov√° olvas√≥nk gyorsan megtal√°lta Bencsik G√°bor fŇĎszerkesztŇĎ pitypangj√°t, mondjuk nem volt neh√©z dolga: a pitypang keresŇĎsz√≥ra az elsŇĎ oldal k√©ptal√°lataiban m√°r meg is van. Nagy Attila k√©pszerkesztŇĎ eredt a k√©p nyom√°ba, amely sz√°mos hazai √©s k√ľlf√∂ldi stockfot√≥oldalon is fent van. A forr√°s bizonytalan, tal√°n az Irishviews.com t√≠z pitypangfot√≥ja k√∂z√ľl az egyik a k√©p eredete, de az biztos, hogy 1024√ó768-n√°l nagyobb felbont√°sban sehol nincs. Az meg 2014-ben nem k√©pes magazinba, hanem mobiltelefonra val√≥.

A k√©p egy Fujifilm Finepix S9500 t√≠pus√ļ, 2005-ben gy√°rtott, bel√©pŇĎ szintŇĪ digit√°lis t√ľk√∂rreflexes f√©nyk√©pezŇĎg√©ppel k√©sz√ľlt, az eredetileg kilencmilli√≥ pixel 8,7%-val gazd√°lkodhatott a Magyar Kr√≥nika t√∂rdelŇĎszerkesztŇĎje, Baranyai JenŇĎ. A k√©p forr√°s√°t nem t√ľntette fel.

Update: az indexes (!!) Klág Dávid menet közben megtalálta a fotó eredeti forrását, még 2006-ból, akit Joel Fukuzawának hívnak, és nagyon szeret természetet fotózni.