Shia LaBeouföt állítólag megerőszakolták, de elég kevesen hisznek neki

Illustration for article titled Shia LaBeouföt állítólag megerőszakolták, de elég kevesen hisznek neki

Egy művészeti projekt keretében tették ezt, és a történetét most ketten is megerősítették.

Advertisement

A filmsztár a Dazed magazinnak adott interjúban mondta még el pénteken a történetet. Eszerint LaBeouf idén februárban részt vett egy #IAMSORRY című művészeti projektben egy Los Angeles-i galériában, ahol csak csendben ült egy asztalnál, szmokingban, a fejére egy "Már nem vagyok híres" feliratú papírzacskót húzva, és a látogatók egyenként tölthettek vele pár percet négyszemközt a szobában.

Advertisement

"Egy nő a barátjával jött, aki kint várta az ajtó előtt, ezalatt ő tíz percig korbácsolta a lábam, majd levetkőztetett és megerőszakolt... Több százan álltak kint sorban, és látták, ahogy kijött a szobából zilált hajjal és elkenődött rúzzsal. Nem volt jó, se nekem, se a barátjának" – mondta a művészet iránt extrém elhivatottságot mutató LaBeouf, akinek egyébként a barátnője is kint állt a sorban, és utána be is ment hozzá magyarázatért, de a színész csak hallgatni tudott.

A sztori kétségtelenül nehezen érthető, de ettől még nem lehet okunk megkérdőjelezni, hogy LaBeouf igazat mondott (eleve minek találna ki ilyet, pláne ennyi idő után?), a mindenbe belepofázó Piers Morgan mégis megtette, sőt, egyenesen hazugsággal vádolta a színészt. De nemcsak ő, hanem általában a kommentelők többsége sem hitt neki.

Advertisement

Morgannek ezért különösen kínos lehet, hogy most az #IAMSORRY projektben részt vevő két művész, a brit Luke Turner és a finn Nastja Säde Rönkkö is megerősítették LaBeouf szavait: "Amint megtudtuk, mi folyik a szobában, azonnal véget vetettünk neki, és a nőt távozásra bírtuk" – írta a Twitterén Turner.

Később azt is hozzátette – Morgannek válaszolva –, hogy azért hagyták futni a tettest, mert elsőre nem volt teljesen tiszta a számukra, mi történt, másrészt a nő is rohanva távozott.

Advertisement

Akit jobban érdekel az egész művészeti projekt háttere, itt bővebb magyarázatot talál.

A nők által férfiak terhére elkövetett nemi erőszak még mindig tabu, pedig nagyon is létező jelenség, de az esetek jóval kisebb hányadára derül fény, mint a nők megerőszakolása esetében.

Advertisement

Fotó: Axel Schmidt/AP Photo

Share This Story

Get our newsletter