Az emberek nem sz√≠vesen fordulnak k√∂zvetlen√ľl a rendŇĎr√∂kh√∂z baj eset√©n, t√ļl b√ľroratikusnak tartj√°k a rendszert. Na de majd a lakoss√°gi ig√©ny alapj√°n l√©trehozott sheriffrendszer!

Nem tiszta m√©g, pontosan mit √©s hogyan csin√°ln√°nak sheriffek, √©s az sem, ki √©s hogyan v√°lhat k√∂z√∂ss√©gi rend√©ssz√©, de a k√∂zm√©dia szerint a posztot nem rendŇĎr√∂k t√∂lten√©k be. A b√ľntetlen elŇĎ√©let mindenesetre felt√©tel.

ElsŇĎ k√∂rben Miskolc h√ļsz v√°laszt√≥k√∂rzet√©ben teljes√≠tene szolg√°latot egy-egy sheriff, akit b√°rmikor h√≠vhatnak az emberek, √©s aki egy k√∂rzetben √©l vel√ľk, ismeri az √ľgyes-bajos dolgaikat. A rend√©sz k√∂zvetlen kapcsolatban √°llna a rendŇĎrs√©ggel √©s m√°s hat√≥s√°gokkal is.

Nekem nagyon √ļgy tŇĪnik: ebben a rendszerben nagyon sok minden m√ļlna egy emberen ‚Äď ez a b√ľrokr√°ciamentess√©g √°ra ‚Äď, k√©rd√©s, siker√ľl-e t√©nyleg j√≥ embereket tal√°lni a posztra.

Miskolc egy√©bk√©nt ma nemcsak Vadnyugatot id√©zŇĎ terveivel ker√ľlt ma a h√≠rekbe. A v√°rosban √©teloszt√°st tartott volna az √©hezŇĎ gyerekeknek a Gyermek√©tkeztet√©si Alap√≠tv√°ny, de a v√°rosvezet√©s m√°shova k√ľldte ŇĎket azzal, hogy Miskolc nem ilyen akci√≥val, hanem a fejlŇĎd√©s√©vel √©s gazdas√°gi sikereivel szeretne a k√∂zfigyelem k√∂z√©ppontj√°ba ker√ľlni.

Mindezek alapj√°n k√©rem, hogy j√≥t√©konys√°gi akci√≥juk helysz√≠n√©√ľl m√°s, elmaradottabb, saj√°t helyzet√©n jav√≠tani √©s a figyelem k√∂z√©ppontj√°ba m√°sk√©nt beker√ľlni nem k√©pes telep√ľl√©sre essen a v√°laszt√°suk!

Advertisement

Kriza √Ākos polg√°rmester azt is √≠rta a N√©pszav√°hoz ker√ľlt lev√©lben az Alap√≠tv√°nynak, hogy a v√°ros sok int√©zked√©st tett a gyermek√©hez√©s ellen. P√©ld√°ul a r√°szorul√≥ √≥vod√°sok a h√°romszori √©tkez√©st t√©r√≠t√©smentesen vehetik ig√©nybe, √©s √©vente k√©tszer √≥vod√°ztat√°si t√°mogat√°st ny√ļjtanak a halmozottan h√°tr√°nyos helyzetŇĪ, de gyermekeiket rendszeresen √≥vod√°ba j√°rat√≥ csal√°doknak.

via Index, 444