This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Sheriffek Miskolcon

Az emberek nem szívesen fordulnak közvetlenül a rendőrökhöz baj esetén, túl büroratikusnak tartják a rendszert. Na de majd a lakossági igény alapján létrehozott sheriffrendszer!

Advertisement

Nem tiszta még, pontosan mit és hogyan csinálnának sheriffek, és az sem, ki és hogyan válhat közösségi rendésszé, de a közmédia szerint a posztot nem rendőrök töltenék be. A büntetlen előélet mindenesetre feltétel.

Első körben Miskolc húsz választókörzetében teljesítene szolgálatot egy-egy sheriff, akit bármikor hívhatnak az emberek, és aki egy körzetben él velük, ismeri az ügyes-bajos dolgaikat. A rendész közvetlen kapcsolatban állna a rendőrséggel és más hatóságokkal is.

Advertisement

Nekem nagyon úgy tűnik: ebben a rendszerben nagyon sok minden múlna egy emberen – ez a bürokráciamentesség ára –, kérdés, sikerül-e tényleg jó embereket találni a posztra.

Miskolc egyébként ma nemcsak Vadnyugatot idéző terveivel került ma a hírekbe. A városban ételosztást tartott volna az éhező gyerekeknek a Gyermekétkeztetési Alapítvány, de a városvezetés máshova küldte őket azzal, hogy Miskolc nem ilyen akcióval, hanem a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni.

Mindezek alapján kérem, hogy jótékonysági akciójuk helyszínéül más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes településre essen a választásuk!

Advertisement

Kriza Ákos polgármester azt is írta a Népszavához került levélben az Alapítványnak, hogy a város sok intézkedést tett a gyermekéhezés ellen. Például a rászoruló óvodások a háromszori étkezést térítésmentesen vehetik igénybe, és évente kétszer óvodáztatási támogatást nyújtanak a halmozottan hátrányos helyzetű, de gyermekeiket rendszeresen óvodába járató családoknak.

via Index, 444

Share This Story

Get our newsletter