Semmire sem vágytam úgy, mint egy Oravecz Nóra-idézetes telefontokra

Illustration for article titled Semmire sem vágytam úgy, mint egy Oravecz Nóra-idézetes telefontokra

Szintet lépett a megélhetési Facebook-bölcselkedés: Oravecz Nóra tömeges megosztásra szánt bálás gondolatait tok formájában is megvásárolhatjuk. Én már tudom is, melyik Oravecz-idézetet szeretném a tokomra íratni.

Advertisement

3990 forintért mérik az oraveczizált Iphone-tokot. Nyilvánvaló, hogy pillanatnyilag nem nagyon létezik ennél kívánatosabb tárgy, a kérdés csak az, mi legyen az enyémre írva.

A webshopban látható boltira azt írták föl, hogy:

Ne keresd, hagyd, hogy megtaláljon.

Ezt magyarul felkiáltójellel kell írni, de hálistennek nem helyesírásnáci blog vagyunk. A csodás tokokat áruló online bolt ezzel együtt összesen 16 lehetséges idézetet ajánl, kezdve azzal, hogy

Mellette lenni, menni előre, csinálni, élni, boldogan, kéz a kézben. Nem felállni, nem feladni, de szeretni, csak annyira, amennyire kell.

egészen addig, hogy

A tiéd lehet minden, amire vágysz, de ha nem teszel semmit érte, a helyén marad – ahogy Te is.

De az én tokomra nem ezek fognak kerülni, hanem egy, a kedvenc 444-es cikkemből vett Oravecz-idézet. A legendás cikket Bede Márton írta, és arról híres, hogy Oravecz nyitásnak megdicsérte a rettegett beszolóember pulcsiját, mire az az eltervezett megsemmisítő-agyabadöngölő anyag helyett egészen bizarr rajongó méltatást írt a magyar Coelhóról.

Advertisement

És azok a szavak, amik egy Bede Mártonból bégető kezes báránykát varázsolnak, nekem biztosan jó szolgálatot fognak tenni, tokra vésve is! Így a következő lehetőségek között vacillálok:

Tök jó a pulóvered, király, hogy ilyen rózsaszín a belseje.

Te nagyon profi vagy egyébként.

Végre valaki engem kérdez meg, rám kíváncsi, és nem az van, hogy csak valamit ír, és olyan jókat kérdezel.

Ha azt mondják, hogy nem tudok írni, én csak bólogatok, mert ez így van.

vagy:

A képet amíg megtalálom, az négy perc, és egy perc, amíg jön egy gondolat. Aztán kirakom.

Share This Story

Get our newsletter