Selyemmajom szökött be egy budai lakásba

Illustration for article titled Selyemmajom szökött be egy budai lakásba

Szellőztetés közben furcsa lény hatolt be egy budai lakásba az ablakon át. Fideszes aláírásgyűjtő? Orbánék nappaliját kereső, eltévedt devizahiteles? Nem! Fehérpamacsos selyemmajom fiú.

Advertisement
Illustration for article titled Selyemmajom szökött be egy budai lakásba

Fura dolog, hogy a lakás gazdái először el akarták kergetni a majmot, de az nem volt hajlandó elszaladni. Fogalmam sincs, mit tennék éles helyzetben, ha azt venném észre, hogy beköltözött hozzám egy a Világ Leendő Urai közül, de simán elzavarni meglepő megoldásnak tűnik. A családfő a végén merítőszákkal kapta el a szemtelen majmot, aztán kihívták a Noé Állatothon embereit. A majom azóta is náluk van, aki tudja igazolni, hogy az övé, elviheti. Íme a kaland leírása a Facebookról:

VIGYÁZAT CUKIRIADÓ és hogy mik vannak ...

Manapság, ha nem vigyázz az ember és felelőtlenül szellőztet, simán betolakodók martalékává válhat az otthona ... Így járt egy szegény budai család tegnap délután ... térültek fordultak és egyszer csak azt vették észre, hogy egy apró fura szerzet randalírozik a lakásban, a karnison, a polcokon és mindenhol. Sőt igazából abban sem voltak biztosak, hogy a villámgyorsan közlekedő, ugró, repülő akármi egyedül van, hiszen egyik pillanatban itt, a másikban teljesen máshol pislogott apró, de hihetetlenül értelmes kis szemeivel. Első riadalmukban megpróbálták a törpebetolakodót kitessékelni az otthonukból, de ezt a minibanditát nem olyan fából faragták, hogy csak úgy engedje kiebrudalni magát, esze ágában sem volt a frissen szerzett játszóterét otthagyni. A mi kedves családunknak nem volt más választása, cselekedniük kellett, előkerült a rég nem használt horgászháló és rövid úton lefülelték a kis betolakodót. Google barátunk segítségével először is beazonosították a jövevényt, kiderült, hogy ő egy fehérpamacsos selyemmajom. És bár a ház Úrnője nagyon örült a kis látogatónak, hiszen az összes pókhálót segített eltávolítani a számára elérhetetlen sarkokból, de a ház Ura kijelentette, elég neki a három fia, nem kell neki még egy majom is. Így fordultak hozzánk segítségért. Mi természetesen azonnal siettünk a szokatlan apróság megmentésére és bár nekünk is bebizonyította, hogy cukiságánal csak a gyorsasága nagyobb, végül sikerült lefülelnünk a kis betolakodót.

A selyemmajmok tartása nincs engedélyhez kötve, de a származásukat minden esetben hivatalos papírokkal igazolni kell, így nagyon reménykedtünk benne, hogy találunk benne chipet. Sajnos a mi chipleolvasónk nem jelzett egyedi azonosítót, de nem adjuk fel, hogy hazajuttatjuk a kis szökevényt, ma újabb vizsgálatok várnak rá.

Ha esetleg valakinek hiányzik Budapesten a XI. kerületben egy ilyen édessége, aki szemmel jól láthatóan kisfiú, az eredetét igazoló okmányokkal jelentkezhet érte a 06 70 38 39 480 telefonszámon.

Share This Story

Get our newsletter