Mindig is vitatt√°k, hogy mi√©rt b√ľntethetŇĎ a holokauszttagad√°s √©s mi√©rt blokkolhat√≥k netes tartalmak, √≠gy elvi alapon sz√≠vesen - √©s ingyen - v√©den√©k a b√≠r√≥s√°g √°ltal el√≠t√©lt kurucos cikk szerzŇĎj√©t √©s felelŇĎs szerkesztŇĎj√©t.

A jogv√©dŇĎket az ind√≠totta akci√≥ra, hogy egy szerdai, elsŇĎfok√ļ b√≠r√≥s√°gi √≠t√©let elrendelte egy 2013-ban a Kurucinf√≥n megjelent holokauszttagad√≥ cikk el√©rhetetlenn√© t√©tel√©t. Mivel elk√∂telezett h√≠vei a sz√≥l√°sszabads√°g min√©l csek√©lyebb korl√°toz√°s√°nak, seg√≠ts√©t aj√°nlanak, ezzel:

A TASZ meggyŇĎzŇĎd√©se, hogy az egyes n√©zetek jogi eszk√∂z√∂kkel t√∂rt√©nŇĎ tabus√≠t√°sa helytelen √©s √°rtalmas. A t√∂rt√©nelemhamis√≠t√°s elleni hat√©kony k√ľzdelem kulcsa a m√ļlt ŇĎszinte feldolgoz√°s√°t szolg√°l√≥ eml√©kezet- √©s oktat√°spolitika, illetve a n√©pirt√°sok √°ldozatai melletti √°llami elk√∂telezŇĎd√©s, nem pedig a b√ľntetŇĎjog. Az internetes tartalmak blokkol√°sa egy erŇĎs, √©s bizonyos esetek - p√©ld√°ul a pedofil tartalmak - kiv√©tel√©vel ar√°nytalan sz√≥l√°skorl√°toz√≥ eszk√∂zt ad az √°llam kez√©be a neki vagy ak√°r a t√∂bbs√©gnek nem tetszŇĎ v√©lem√©nyek elhallgattat√°s√°ra.

Mindezek miatt ingyenes jogseg√©lyt k√≠n√°lunk a kuruc.infosz√≥ban forg√≥ cikk√©t jegyzŇĎ szerzŇĎnek, illetve a felelŇĎs szerkesztŇĎnek. A TASZ √ľgyv√©dei az √ľgyv√©di titoktart√°s mellett k√≠n√°lnak jogi seg√≠ts√©get az √©rintetteknek. K√©rj√ľk, hogy keress√©k a TASZ jogseg√©lyszolg√°lat√°t.

A holokauszttagad√°st √©n sem b√ľntetn√©m √©s nem blokkoln√©k netes tartalmakat. Viszont nemr√©g j√≥ nagyot nevett√ľnk Puzs√©r R√≥bert√©k rettentŇĎen didaktikus dr√°m√°j√°n, aminek a fŇĎszereplŇĎje egy jogv√©dŇĎ, aki felaj√°nlja a seg√≠ts√©g√©t egy gusztustalan holokasuzttagad√≥ t√∂rt√©n√©sznek, mire sz√©thullik az √©lete.