Segítséget ajánlott a Kurucinfónak a TASZ

Mindig is vitatták, hogy miért büntethető a holokauszttagadás és miért blokkolhatók netes tartalmak, így elvi alapon szívesen - és ingyen - védenék a bíróság által elítélt kurucos cikk szerzőjét és felelős szerkesztőjét.

Advertisement

A jogvédőket az indította akcióra, hogy egy szerdai, elsőfokú bírósági ítélet elrendelte egy 2013-ban a Kurucinfón megjelent holokauszttagadó cikk elérhetetlenné tételét. Mivel elkötelezett hívei a szólásszabadság minél csekélyebb korlátozásának, segítsét ajánlanak, ezzel:

A TASZ meggyőződése, hogy az egyes nézetek jogi eszközökkel történő tabusítása helytelen és ártalmas. A történelemhamisítás elleni hatékony küzdelem kulcsa a múlt őszinte feldolgozását szolgáló emlékezet- és oktatáspolitika, illetve a népirtások áldozatai melletti állami elköteleződés, nem pedig a büntetőjog. Az internetes tartalmak blokkolása egy erős, és bizonyos esetek - például a pedofil tartalmak - kivételével aránytalan szóláskorlátozó eszközt ad az állam kezébe a neki vagy akár a többségnek nem tetsző vélemények elhallgattatására.

Mindezek miatt ingyenes jogsegélyt kínálunk a kuruc.infoszóban forgó cikkét jegyző szerzőnek, illetve a felelős szerkesztőnek. A TASZ ügyvédei az ügyvédi titoktartás mellett kínálnak jogi segítséget az érintetteknek. Kérjük, hogy keressék a TASZ jogsegélyszolgálatát.

Advertisement

A holokauszttagadást én sem büntetném és nem blokkolnék netes tartalmakat. Viszont nemrég jó nagyot nevettünk Puzsér Róberték rettentően didaktikus drámáján, aminek a főszereplője egy jogvédő, aki felajánlja a segítségét egy gusztustalan holokasuzttagadó történésznek, mire széthullik az élete.

Share This Story

Get our newsletter