Politikus nem lesz a Vundersön és Zuperszexiben, de tréfálkozás a közélettel és az Indexszel igen. Az RTL Klub ma megmutatta, hogy milyen lesz a pár hét múlva induló esti showműsora Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival.

"Természetesen a Szabózét várjuk" - mondja tíz perccel az eredeti kezdés után a sajtós. Két tucatnyian vagyunk a Platzban, én próbálok úgy ülni a lakkozott bárszéken, hogy ne kelljen minden második percben megfeszítenem az egész felsőtestem és megakadályozni magam a röhejes lecsúszástól. Már itt van Sebestyén Balázs és Vadon János is. Az előbbi száz százalék azzal ment fodrászhoz, hogy úgy szeretne kinézni, mint Brad Pitt a Z világháborúban, Vadon Jánost pedig simán össze tudnám keverni Földes András újságíróval egy sötét és nyirkos kuloárban. A Blikk nem jön, mert állítólag Balázs nincs jóban velük, de ezt már csak fél füllel hallom, szóval meg nem erősített pletyka.

Megérkezik Szabó Zoli, akit az indokoltnál jobban foglalkoztatja az a kérdés, hogy miért van rajtam táska, aztán elkezdődik a bemutató is. Az RTL Klub az X-Faktor után fogja indítani a Vundersőn és Zuperszexi nevű esti showműsort, amit úgy kell elképzelni, mint a Daily Show egyszerűbb, kétszemélyes változatát. Ezt nem mondja el senki, Kolosi Péter programigazgató sem, pedig egyértelmű lenne a párhuzam. Aztán kiderül, hogy mégsem az, ugyanis Balázs és János közéletről fog beszélni, tréfálkozni, sőt, kvaterkázni, de politikáról egyáltalán nem. Érdekes lesz ez a 2014-es választások alatt, de Kolosi minden spekulációt leállít azzal, hogy a tavaszi műsorrend az egy teljesen más tészta, ki tudja, addigra hogy lesz ez a műsor. SzabóZ közbeveti, hogy talán ugyanúgy fog szünetelni a választások alatt mint a Heti Hetes? Kolosi azt válaszolja, hogy a Heti Hetes sosem szünetelt. Szabó Zoli mellett nagyon kényelmetlen ülni, mert én nem is merek kérdéseket feltenni, miután Vadon Jani hangosan kiköti a helyi cateringnek, hogy az Index újságírója csak tojásos nokedlit és szottyos salátát kaphat a hivatalos sajtóebédből.

Jól előreszaladtam. Szóval a Vundersön és Zuperszexi, illetve bocsánat, most itt hadd álljak meg egy picit, én ezzel a műsorcímmel nem tudok mit kezdeni, Balázs szerint az volt a cél, hogy beszéljenek róla, hát akkor maradjunk annyiban, hogy már beszéltünk is. Mert hogy ember nem fogja ezt a száján kiejteni, az hótziher, hamarabb fogja mindenki azt mondani hétfő délelőttönként, hogy "Láttad a Balázst meg a Janit, hát ez a két csuda figura!", mint a műsor pontos címét. Biztos nincs ezzel semmi baj, Herman Péter kreatív osztályvezető szerint direkt próbáltak belecsempészni egy kis Zimmer Frei-hangulatot a címbe, csak a műsor egyáltalán nem olyan, mint egy balatoni nyaraló linóleum-, és gyufaszaga.

Advertisement

Már megint előreszaladtam. Levetítenek nekünk egy munkapilotot a műsorból, amit még júniusban forgattak. Egyáltalán nem fog adásba kerülni, a díszlet ideiglenes, a közönség és a vendégek viszont nem. Kolosi elmondja, hogy a műsor nagyjából hét különböző részből fog állni, és nekünk megmutatnak egy-egy példát minden részletre.

Balázs és Jani szerepe

Ez egy mindentől teljesen független standup, ami abból áll, hogy Balázs elmondja mit jelent a saját keresztneve, mit jelenet Janié és mit jelent a közönségtüzelő Kálmáné. Kálmán neve azt jelenti, hogy maradék. Taps.

Advertisement

Híralapú standup

Oké, csapjunk a lecsóba. A pilot szerint ez lesz a V + Z fő húzórésze, amikor Balázs és Jani a hét vicces híreit kommentálják viccekkel. Szabó Zoli annyira rátapad a saját telefonjára közben, hogy nekem kell oldalbaböknöm, hogy észrevegye a kivetítőt, amin éppen ez a comment:com-os poszt megy és a Sarka Katás hírt vicceskedik el Balázsék. Már nem emlékszem pontosan hogyan, de Zoli nagyon örül neki.

Advertisement

Közélet

Ez nagyjából ugyanaz, mint a híralapú standup, csak nem egy konkrét híren riffelgetnek, hanem egy általános jelenségen. Ez júniusban a nemzeti dohányboltok voltak, meg az, hogy milyen közel vannak egymáshoz és az iskolához. Illusztáció: painttel megdolgozott kép a 444-ről.

Sztárok helyzetbe hozva

Balázs és Jani végre leül egy kanapéra, ahol Szepesi Nikinek mutatnak meg egy szőrös férfisegget és azt kellene azonosítania név szerint. Rövid huzavona után kiderül, hogy a szőrös férfisegg Danny Blue-é. Taps.

Advertisement

Interakció a közönséggel

Egy szemüveges, kifejezetten schönherzesnek kinéző srácot megkérdeznek az utcán, hogy kép alapján megdugná-e Szepesi Nikit. A válasz előtt merevedik a kép, Balázsék tréfálkoznak egyet azzal, hogy már fejben írja a kommentet az Index Fórumba a srác, a közönséggel megszavaztatják, hogy igen vagy nem lesz a válasz. A válasz igen.

Provokatív bejátszók

Tóth Gabi ül egy hazugságvizsgáló előtt és olyanokat kérdeznek tőle, hogy szerinte Lola volt-e már két férfival egyszerre, meg hogy melyik jobb műsor, a Megasztár vagy az X-Faktor. Amikor hazudik, a gép hangosan berreg egyet. Itt nevettem.

Advertisement

Fővendéggel máshogy

Az Éjjel-nappal Budapest szereplői Activity-znek és képrejtvényekből kell kitalálni egy személy nevét. Az egyik megfejtés Farkasházy Tivadar volt, a rejtvényben volt egy E.T. is, úgyhogy egyelőre még nem raktam össze fejben, a másikban pedig egy döglött galamb, ott meg Ördögh Nóra volt. Azt értettem.

Ennyit látunk a műsorból, de ismétlem, ez tényleg csak egy munkapilot volt és a struktúráján kívül semmi sem végleges benne. Ja igen, meg a címén kívül.

Advertisement

Fotók: Klág Dávid / cink.hu