Illustration for article titled Schwezoff Dávidnál színesebb egyéniséget el sem tudok képzelni

A Budapesti Zsidó Hitközség új ügyvezető igazgatója a legfrissebb hír szerint nemcsak transzvesztita dizőz és katolikus kántor volt, de evangélikus lelkésztanonc is. Mi jöhet még?

Advertisement

A Tudózsidó tumblr azt állítja, a mellékelt fotó az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2001/2002-es tanévkezdő csendes hétvégéjén készült, és Schwezoff Dávid azóta lelkésszé avatott évfolyamtársai társaságában látható rajta.

Advertisement

Ezzel együtt könnyen lehet, hogy friss pozíciójában – úgy lett a BZSH ügyvezető igazgatója, hogy szoros szavazásban legyőzte a börtönviselt bankárt, Kunos Pétert – nem lesz ideje igazán megmelegedni. Heisler András Mazsihisz elnök ugyanis a szombat.org infói szerint levelet írt Tordai Péter BZSH-vezetőnek, azzal, hogy függesszék fel Schwezoffot, mivel a múltjáról napvilágra került tények oly mértékű biztonsági kockázatot jelentenek, ami a milliárdokkal gazdálkodó ügyvezető igazgató tisztségében tűrhetetlen.

Kíváncsian várom a fejleményeket. Mindazonáltal alighanem össze kéne hozni Schwezoff életéből egy forgatókönyvet, amit aztán fel lehetne ajánlani Woody Allennek tényleg. És keresni ezzel egy csomó pénzt!

Advertisement

Bár a legvagányabb fordulatok talán még hátra vannak, úgyhogy sietni nem kell.

Zoltai Gusztáv vajon ezenközben kacag a markába, vagy csendesen sírdogál?

Share This Story

Get our newsletter