Mégsem voltak igazak az első hírek az enyhébb síbalesetéről. Már a kórházba érkezés előtt kómába esett.

Azonnali életmentő műtétet hajtottak végre Michale Schumacher legendás Forma-1-es bajnokon a grenoble-i egyetemi klinikán, ahová helikopterrel szálltották, miután vérömleny keletkezett az agyában.

Advertisement

Schumacher Franciaországban, a meribeli síparadicsom két kijelölt pályája közötti területen síelt a 14 éves fiával, amikor sziklának csapódott. Bár volt rajta sisak, azonnal látszott, hogy komoly az ütközés. A hírek ellentmondóak, de úgy tűnik, hogy amikor a mentőhelikopter az eset után 10 percen belül elindult vele a moutiers-i kórházba, még magánál volt, bár sokkos állapotban, és képes volt elbeszélgetni a mentésére előszöt érkező elsősegélynyújtókkal. Az egyik, az autóversenyzőt a helysznen megvizsgáló orvos szerint csúnya fejsérülése volt ugyan, de az nem tűnt életveszélyesnek. Mire a kisebb kórházból megérkezett a jól felszerelt grenoble-i intézménybe, már kómába zuhant, így azonnal agyműtétet végeztek el rajta. A bajnok azóta sem tért magához.

Schumacher csak 1996 a Ferrarihoz igazolása után kezdett síelni, és hamar igen gyors, vakmerő síelőnek ismerték meg. A csapat minden évben tartott egy háziversenyt a média kedvéért, amit nem sokkal későbbtől már mindig Schumacher nyert meg.

Share This Story

Get our newsletter