A 2012-ben lemondatott köztársasági elnök szerint vannak arra utaló jelek, hogy Budapest képes lehet a 2024-es olimpia megrendezésére. Azt is elmondta, melyek ezek!

Schmitt a Magyar Olimpiai Bizotts√°g honlapj√°n nyilatkozott errŇĎl, b√°r tudja, hogy "addig m√©g sok v√≠z folyik le a Dun√°n". Arra a felvet√©sre, hogy vajon Budapest meg tudn√°-e √°llni a hely√©t a t√≠zmilli√≥s metropoliszokkal szemben, ezeket a biztat√≥ jeleket tal√°lta: "Addigra elk√©sz√ľl a teljesen √ļjj√°√©p√≠tett Pusk√°s Ferenc Stadion, illetve lesz egy olimpi√°ra alkalmas uszod√°nk, elv√©gre 2021-ben a magyar fŇĎv√°ros rendezi a vizes vil√°gbajnoks√°got".

A k√©t √©ve a hivatal√°b√≥l pl√°gium√ľgy miatt t√°voz√≥ Schmitt P√°l jelenleg a MOB tiszteletbeli eln√∂ke, de tov√°bbra is tagja a Nemzetk√∂zi Olimpiai Bizotts√°gnak. Neki is lehet teh√°t szava abban, hogy a jelentkezŇĎk (t√∂bbek k√∂z√∂tt n√©gy amerikai v√°ros, tov√°bb√° Berlin, Hamburg, R√≥ma √©s Isztambul) k√∂z√ľl ki lesz majd a befut√≥ a 2024-es j√°t√©kokra.

Az √∂tlet, mely szerint Budapestnek olimpi√°t kell rendeznie, idŇĎnk√©nt elŇĎker√ľl, de eddig ink√°bb 2028 volt a c√©ld√°tum.

Fotó: Európa Pont Flickr

(via 444)