This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Schmitt Pál újra egy lehetséges budapesti olimpiáról beszél

Illustration for article titled Schmitt Pál újra egy lehetséges budapesti olimpiáról beszél

A 2012-ben lemondatott köztársasági elnök szerint vannak arra utaló jelek, hogy Budapest képes lehet a 2024-es olimpia megrendezésére. Azt is elmondta, melyek ezek!

Advertisement

Schmitt a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján nyilatkozott erről, bár tudja, hogy "addig még sok víz folyik le a Dunán". Arra a felvetésre, hogy vajon Budapest meg tudná-e állni a helyét a tízmilliós metropoliszokkal szemben, ezeket a biztató jeleket találta: "Addigra elkészül a teljesen újjáépített Puskás Ferenc Stadion, illetve lesz egy olimpiára alkalmas uszodánk, elvégre 2021-ben a magyar főváros rendezi a vizes világbajnokságot".

A két éve a hivatalából plágiumügy miatt távozó Schmitt Pál jelenleg a MOB tiszteletbeli elnöke, de továbbra is tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Neki is lehet tehát szava abban, hogy a jelentkezők (többek között négy amerikai város, továbbá Berlin, Hamburg, Róma és Isztambul) közül ki lesz majd a befutó a 2024-es játékokra.

Advertisement

Az ötlet, mely szerint Budapestnek olimpiát kell rendeznie, időnként előkerül, de eddig inkább 2028 volt a céldátum.

Fotó: Európa Pont Flickr

(via 444)

Share This Story

Get our newsletter