Illustration for article titled Schmidt Mária nem cáfolta, hogy megvenné az Origót és a Heti Választ

A Népszabadság kérdezett rá erre a Terror Házát igazgató milliárdosnőnél. Schmidt ezzel szívességet tesz Orbán Viktornak?

Advertisement

Márciusban új céget alapított Schmidt Mária, Médiaháló Kft. néven. Nem véletlenül, a Népszabadság szerint ugyanis médiabirodalmat alapítana az ingatlanmilliárdos történész. Úgy tudják, hogy egyrészt pályázik az Origóra, másrészt a Simicska-birodalomba tartozó Heti Válasz megvételére készül. Schmidt a lap ismert szerzője, parádés hosszúságú publicisztikai kirohanásai szoktak megjelenni benne.

Amikor a lap rákérdezett, Schmidt nem kommentálta az értesüléseiket.

Ha tényleg ő veszi meg HV-t, az igazán pikáns helyzetet teremt, hiszen bár a kormány által finanszírozott Terror Háza vezetőjeként mostanában lojális az Orbán-kormányhoz, nehéz elfelejteni, hogy 2006-ban, Gyurcsány választási győzelme után a Fideszen belül úgy tudták, Orbán pártelnöksége ellen szervezkedik.

Advertisement

Annyira, hogy Simicska lapjában, a Magyar Nemzetben a pártütést leleplező, álnéven írt cikk jelent meg “Schmidt Mária ante portas” címmel, amiről mindenki úgy tudta, hogy személyesen Simicska Lajos írásműve.

Orbán azonban – bár a balos sajtó elefántmemóriájú, sosem megbocsátó figuraként szokta lefesteni – kifejezetten szereti parkolópályán tartani, majd újra bevetni régi kádereit és holdudvarának tagjait, akkor is, ha korábban konfliktusa volt velük. Így tökéletesen beleillene a képbe, ha például a Terror Háza zavartalan támogatásáért cserébe a miniszterelnök sajtóügyi szívességet kért volna Schmidttől. Például olyat, hogy húzza be az orbánista körbe a Heti Választ, és finanszírozza egy ideig.

Advertisement

Mert azt nem tudom elképzelni, hogy az értelmes embernek tűnő Schmidt amúgy normális piaci alapon jó üzletet lásson egy nyomtatott értelmiségi-közéleti hetilapban. Az Origo nekem meredekebbnek tűnik, óriási finanszírozási igénnyel, meg lennék lepve, ha a portál tényleg Schmidt kezében kötne ki.

Share This Story

Get our newsletter