A N√©pszabads√°g k√©rdezett r√° erre a Terror H√°z√°t igazgat√≥ milli√°rdosnŇĎn√©l. Schmidt ezzel sz√≠vess√©get tesz Orb√°n Viktornak?

M√°rciusban √ļj c√©get alap√≠tott Schmidt M√°ria, M√©diah√°l√≥ Kft. n√©ven. Nem v√©letlen√ľl, a N√©pszabads√°g szerint ugyanis m√©diabirodalmat alap√≠tana az ingatlanmilli√°rdos t√∂rt√©n√©sz. √ögy tudj√°k, hogy egyr√©szt p√°ly√°zik az Orig√≥ra, m√°sr√©szt a Simicska-birodalomba tartoz√≥ Heti V√°lasz megv√©tel√©re k√©sz√ľl. Schmidt a lap ismert szerzŇĎje, par√°d√©s hossz√ļs√°g√ļ publicisztikai kirohan√°sai szoktak megjelenni benne.

Amikor a lap r√°k√©rdezett, Schmidt nem komment√°lta az √©rtes√ľl√©seiket.

Ha t√©nyleg ŇĎ veszi meg HV-t, az igaz√°n pik√°ns helyzetet teremt, hiszen b√°r a korm√°ny √°ltal finansz√≠rozott Terror H√°za vezetŇĎjek√©nt mostan√°ban loj√°lis az Orb√°n-korm√°nyhoz, neh√©z elfelejteni, hogy 2006-ban, Gyurcs√°ny v√°laszt√°si gyŇĎzelme ut√°n a Fideszen bel√ľl √ļgy tudt√°k, Orb√°n p√°rteln√∂ks√©ge ellen szervezkedik.

Annyira, hogy Simicska lapj√°ban, a Magyar Nemzetben a p√°rt√ľt√©st leleplezŇĎ, √°ln√©ven √≠rt cikk jelent meg ‚ÄúSchmidt M√°ria ante portas‚ÄĚ c√≠mmel, amirŇĎl mindenki √ļgy tudta, hogy szem√©lyesen Simicska Lajos √≠r√°smŇĪve.

Advertisement

Orb√°n azonban ‚Äď b√°r a balos sajt√≥ elef√°ntmem√≥ri√°j√ļ, sosem megbocs√°t√≥ figurak√©nt szokta lefesteni ‚Äď kifejezetten szereti parkol√≥p√°ly√°n tartani, majd √ļjra bevetni r√©gi k√°dereit √©s holdudvar√°nak tagjait, akkor is, ha kor√°bban konfliktusa volt vel√ľk. √ćgy t√∂k√©letesen beleillene a k√©pbe, ha p√©ld√°ul a Terror H√°za zavartalan t√°mogat√°s√°√©rt cser√©be a minisztereln√∂k sajt√≥√ľgyi sz√≠vess√©get k√©rt volna SchmidttŇĎl. P√©ld√°ul olyat, hogy h√ļzza be az orb√°nista k√∂rbe a Heti V√°laszt, √©s finansz√≠rozza egy ideig.

Mert azt nem tudom elk√©pzelni, hogy az √©rtelmes embernek tŇĪnŇĎ Schmidt am√ļgy norm√°lis piaci alapon j√≥ √ľzletet l√°sson egy nyomtatott √©rtelmis√©gi-k√∂z√©leti hetilapban. Az Origo nekem meredekebbnek tŇĪnik, √≥ri√°si finansz√≠roz√°si ig√©nnyel, meg lenn√©k lepve, ha a port√°l t√©nyleg Schmidt kez√©ben k√∂tne ki.