√Čn erre egy eg√©sz kamp√°nyt √©p√≠tettem volna fel. Mivel lehetne jobban √©rz√©keltetni a fogyaszt√≥i kapitalizmus romantikus elutas√≠t√°s√°t?

Szupercella Tam√°s √ļjs√°g√≠r√≥ fot√≥zta le egy sajt√≥esem√©nyen Schiffer meghat√≥an r√©gi telefonj√°t. Szupercella persze g√ļnyol√≥dik √©s leh√°romeur√≥sozza a k√©sz√ľl√©ket. Mekkora f√©lreismer√©se ez egy politikai r√≥k√°nak!

A 6310i-t 12 √©ve, 2002-ben, Medgyessy P√©ter √©let√©nek legszebb √©v√©ben kezdte gy√°rtani a Nokia √©s 9 √©ve, 2005-ben, Gyurcs√°ny elsŇĎ gy√∂trŇĎd√©se idej√©n hagyta abba a gy√°rt√°s√°t. Ez a telefon annyi mindent szimboliz√°l, hogy az eg√©sz el sem f√©rne egyetlen internetes oldalon. De az tuti, hogy egyszerre besz√©l a glob√°lis piac megvet√©s√©rŇĎl, mik√∂zben az√©rt sz√©tt√°rt k√©zzel annyit elismer, hogy az ember egy kicsit az√©rt k√©nytelen beadni a derek√°t √©s egy√ľtt √ľv√∂lteni a kapitalista farkasokkal.

Belegondolva, hogy ha nem Schiffer a gazd√°ja, ez a k√©sz√ľl√©k a vil√°g valamelyik hullad√©ktelep√©t n√∂veszten√©, megvan a z√∂ld √ľzenet is. Az √≥sdi telefon a korm√°nyv√°lt√°s akar√≥, de bizonytalan szavaz√≥k k√∂r√©ban r√°ad√°sul mark√°nsan megk√ľl√∂nb√∂zteti Schiffert a h√≠res pl√°zat√∂ltel√©k √©s amerikaifilm-rajong√≥ jobbikos Vona G√°bort√≥l is.

Lehet, hogy f√©lreismert√ľk Schiffert, √©s igaz√°b√≥l sokkal nagyobb j√°t√©kos, mint b√°rki hitte volna?