Hogy mi? Az, hogy a Miniszterelnök Úr messzebb terül el a valóságtól, mint gondoltam!

Mit mondott Orbán Viktor a ma már Cink-szemlézett magyarforcis szuperinterjúban? Ezt:

Most egyébként a munkám után még megmaradó energiáimat Budapest labdarúgására fordítom. Nyilvánvalónak látszik, hogy Budapest nélkül nincs, nem is lesz sikeres magyar labdarúgás. A Fradi-város még csak félig kész, a Vasassal most tárgyalok az új létesítményeikről, és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra. A Honvéd ügye célegyenesben, az Újpest új utánpótlásközpontja papíron már megvan, és Deutsch Tamásnak is nagy ívű tervei vannak az MTK-val. Csepelt is fel kellene támasztani, szóval meló, az van.

Ezt a rész mindenestül mókás, ahogy kommentelőnk is felhívta a figyelmet, kár, hogy nem esik szó a BKV Előréről, a Soroksárról, a REAC-ról és a Kerületről – a Budafok még eszembe jut –, melyek iránt hatalmas szurkolói érdeklődés mutatkozott az utóbbi évtizedekben.

Ez csak az egyik része. A másik ez, egy másik kommentelő szemfülességének hála:

A Vasassal most tárgyalok az új létesítményeikről, és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra.

Advertisement

Jó, ebben a világban minden csapat megérdemel egy szuperstadiont, van miből, a gazdaság szárnyal. De hogy is van az ordenáré elküldés? Az LMP Vasas-drukker elnöke eligazít fb-n:

Minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra" (Orbán Viktor) Ezt nem tudom honnan veszi, mert idén még nem egy osztályban játszunk. Nyártól viszont lesz nemulass.

Jó reggelt, Magyarország, jó reggelt, Orbán Viktor! Már csak az a kérdés, hogy feljut-e a Vasas, meg hogy nem esik-e ki a PAFC. Ha minden összeklappol, jöhet az elküldés.

Advertisement

(Na és akkor ezen a ponton megígérem, hogy hamarosan lejövök erről a jóreggeltezésről. Meg a magyar fociról is egy időre, bár ez ügyben még van egy ötletem mára, meglátjuk, kibontom-e.)