This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Sátánista szexjeleneteket forgattak a Mátyás-templomban

Illustration for article titled Sátánista szexjeleneteket forgattak a Mátyás-templomban

Állítólag csak oda voltak hajlandóak beengedni a stábot Európában. A legjobb magyar filmes blog, a Deliria megint megnézte a Démonok temploma című horrort.

Advertisement

Michele Soavi 1988-ban a Mátyás-templomban és környékén forgatta Dario Argento producerguru közreműködésével a Démonok temploma című filmet, ami pontosan olyannak tűnik, mint amiket a tékák legfelső polcán lehetett megtalálni és általában csak kérésre adtak ki. A gyártás előzményét és a film művészi értékeit részletesen taglalja a Deliria, de az egész posztban mindennél viccesebb ez a bekezdés a forgatásról:

A fáma szerint a felújításra gyűjtő Mátyás-templom volt az egyetlen szentély Európában, ahová beengedték Argentóék "blaszfémikus" produkcióját, melynek keretén belül a díszletezők egy óriási emberevő démont ábrázoló freskót aggattak a falra. (...) "Öt hétre szóló szerződést írtunk alá a pappal. - meséli Soavi - A templom egy részét stúdióvá alakítottuk át, ahol a sátánista szexjeleteket és Sergio Stivaletti maszkmester Dante Poklát megelevenítő effektjeit forgattuk."

Advertisement

Itt a film előzetese, amiben tényleg szörnyű dolgok (nemi erőszak, arclekaparás, démonok) történnek a templom belsejében, plusz egy autó is átszáguld a Lánchídon. Ha valaki pedig arra kíváncsi, hogy néztek ki a forgatási helyszínek 1988-ban és 2010-ben, akkor itt van ez a másik lelkes Deliria-poszt.

(Kép és forrás: Deliria)

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter