Illustration for article titled ​Sallai Róbert Benedeknek már megint mocskosul igaza van

Nem hiába a kedvenc politikusom a bocskais LMP-s! Sallai ezúttal a Belvárosi Piacról rántotta le a leplet, ami – bizony úgy van, ahogy írja – tényleg kong az ürességtől. Majdnem olyan szomorú és kietlen hely ez napjainkban, mint a Bálna, nem viccelek.

Advertisement

Pont múlt héten sétáltunk rajta keresztül Szilyvel – én magam nem is először az utóbbi időben –, és megfigyeltük, milyen szerencsétlen sivatag szegény. De kora délután volt, úgyhogy arra jutottunk, majd a héten megint elmegyünk reggeltájt, és aztán írunk róla ügyesen. Sallai Róbert Benedek azonban megelőzött bennünket.

Advertisement
Illustration for article titled ​Sallai Róbert Benedeknek már megint mocskosul igaza van

Azt nem is tudtam – vagy elfelejtettem –, hogy:

Tavaly novemberben nagy port vert fel, hogy Rogán Antal kerülete kapta a tanyafejlesztési programból a legtöbb pénzt, 226 millió forintot. Persze elült az ügy, ebben az országban már semmin sem csodálkozunk. Ez a piac arról szól, hogy 226 millió forintot elvettek vidékről és tökre teljesen értelmetlenül használtak fel a fővárosban. Miért értelmetlen ez így? Mert semmi haszna.

Advertisement

Ugyanis:

Az 5. kerületi Hold utcai piac, ami május 17-én nyílt meg, és szinte tökéletesen üres a mai napig is.

Advertisement

Pedig Sallai nyitott és megbocsátó is bírna lenni:

Néha már bánná a fene, hogy zsiványkodnak, csak lenne a társadalomnak is belőle valami haszna. Vidéktől vontak el forrást, ami nyilván rossz, de bánná a fene, ha legalább ezek a belvárosi népek legalább valahogy jó hazai egészséges füstölkolbászhoz, vagy boldog tanyasi tojáshoz, vagy akár friss nagymamaféle lekvárhoz jutnának. Szívnak elég füstöt és port, legalább egészséges kajához hadd jussanak már. De ez sem! Kong az egész az ürességtől, miközben ennyi pénzt még akár úgy is el lehetett volna használni, hogy értelme legyen.

Advertisement
Illustration for article titled ​Sallai Róbert Benedeknek már megint mocskosul igaza van

Úgyhogy ennek okán:

A tanyafejlesztési pályázat céljával ellentétben ez a beruházás bizton nem segítette elő a kormány a vidéki és tanyasi termelők termékeinek piacra jutását, hiszen alig vannak itt árusok is, nemhogy termelők! A tanyafejlesztés céljaiba a józan ész alapján sehogy sem fér bele az, hogy a főváros leggazdagabb kerületét támogassák ebből a pénzből, de ez nem számított. Ez a rosszul felhasznált vidékfejlesztési források és a befolyásos kormányzati politikusok mutyizásának jellegzetes példája.

Advertisement

Hiszen:

Ezt a pénzt ugyanis jóval hasznosabban el lehetett volna költeni mind a helyi termelők segítésére, mind a belváros fejlesztésére. A rossz struktúrából azonban rossz döntések következnek, és csak mi rugózunk itt ezen, kis ellenzékként. Nem értem, miért alszik a magyarság?

Advertisement

Vannak egyébként, akik nem alszanak, hanem pálinkáznak!

Share This Story

Get our newsletter