A fideszesek minim√°lis t√∂bbs√©ge ugyan t√°mogatja a boltbez√°r√°st, de ŇĎk is igen bizonytalanok a k√©rd√©sben.

√ögy tŇĪnik, t√©nyleg kezd n√©pp√°rt√° v√°lni a Jobbik, a p√°rt t√°mogat√≥i ugyanis majdnem pont olyan ar√°nyban t√°mogatn√°k, hogy vas√°rnap legyenek nyitva a boltok (64 % igen, 36 % nem), mint a teljes lakoss√°g (62 % igen, 35 % nem).

M√©g n√°luk is √©rdekesebb azonban, mit gondolnak a magukat fideszesnek vall√≥k. H√°t nem igazolt√°k a sztereot√≠pi√°t, hogy valamilyen v√©lem√©ny n√©lk√ľli, a Fidesz b√°rmilyen √∂tlet√©re automatikusan r√°b√≥lint√≥ k√∂z√∂ss√©g lenn√©nek. 45 sz√°zal√©kuk ink√°bb nyitna, 48 ink√°bb z√°rna √©s 7 sz√°zal√©k nem tudja. Vagyis csak 3 sz√°zal√©kkal t√∂bben √©rtenek egyet a korm√°nnyal, mint nem. A bizonytalanok 7 sz√°zal√©kos ar√°nya is jelz√©s, mert a felm√©r√©sben egy√©bk√©nt meglepŇĎen magas volt a hat√°rozott v√©lem√©nyek ar√°nya, √©s a vizsg√°lt csoportok tagjainak jellemzŇĎen csak 3-4 sz√°zal√©ka nem tudott √°ll√°st foglalni.

A Medi√°n √°ltal vizsg√°lt alcsoportok k√∂z√ľl n√°luk kev√©sb√© csak a nyolc √°ltal√°nost sem v√©gzettek klubja utas√≠totta el a vas√°rnapi nyit√°st. A tanulatlanok 44 sz√°zal√©ka t√°mogatn√° a nyit√°st √©s 56 sz√°zal√©kuk el√©gedett a z√°r√°ssal.

A t√°bl√°zat a k√∂z√∂ss√©gi finansz√≠roz√°sban k√©sz√ľlt Medi√°n-kutat√°s r√©sze.