This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Saját táborát is megosztotta a Fidesz a boltbezárással

Illustration for article titled Saját táborát is megosztotta a Fidesz a boltbezárással

A fideszesek minimális többsége ugyan támogatja a boltbezárást, de ők is igen bizonytalanok a kérdésben.

Advertisement

Úgy tűnik, tényleg kezd néppártá válni a Jobbik, a párt támogatói ugyanis majdnem pont olyan arányban támogatnák, hogy vasárnap legyenek nyitva a boltok (64 % igen, 36 % nem), mint a teljes lakosság (62 % igen, 35 % nem).

Még náluk is érdekesebb azonban, mit gondolnak a magukat fideszesnek vallók. Hát nem igazolták a sztereotípiát, hogy valamilyen vélemény nélküli, a Fidesz bármilyen ötletére automatikusan rábólintó közösség lennének. 45 százalékuk inkább nyitna, 48 inkább zárna és 7 százalék nem tudja. Vagyis csak 3 százalékkal többen értenek egyet a kormánnyal, mint nem. A bizonytalanok 7 százalékos aránya is jelzés, mert a felmérésben egyébként meglepően magas volt a határozott vélemények aránya, és a vizsgált csoportok tagjainak jellemzően csak 3-4 százaléka nem tudott állást foglalni.

Advertisement

A Medián által vizsgált alcsoportok közül náluk kevésbé csak a nyolc általánost sem végzettek klubja utasította el a vasárnapi nyitást. A tanulatlanok 44 százaléka támogatná a nyitást és 56 százalékuk elégedett a zárással.

A táblázat a közösségi finanszírozásban készült Medián-kutatás része.

Share This Story

Get our newsletter